Cum să decorezi simplu şi elegant masa de Crăciun

Te-ai apucat deja de cumpărat ornamente şi decoraţiuni, te-ai gândit cum să decorezi casa cât mai interesant, că tot vorbeam săptămâna trecută despre asta aici, aşa că ar fi păcat ca masa de Crăciun să fie lipsită de farmec festiv. Dacă tot ţi-ai dat interesul să faci locuinţa cât mai primitoare pentru invitaţii tăi şi să aduci la masă preparate delicioase, nu te lăsa tocmai acum şi decorează puţin şi masa, cu câteva trucuri simple şi rapide, pentru ca prietenii şi familia să fie complet surprinşi de talentele tale de gazdă. Poate tot efortul îi va impresiona să fie şi mai darnici, aşa că merită să încerci.

Minimalism

Cum să decorezi simplu şi elegant masa de Crăciun

Dacă preferi ordinea şi simplitatea, iar minimalismul ţi se pare chic, avem veşti bune şi pentru masa ta de Crăciun, acest stil fiind uşor de pus în aplicare şi foarte la modă. Chiar dacă îţi place simplitatea, asta nu înseamnă că trebuie doar să trânteşti câteva farfurii şi tacâmuri, ci poţi să te joci puţin cu aranjarea mesei pentru a-ţi impresiona invitaţii. Pentru un look cât mai minimalist, optează pentru farfuriile simple, monocrom, şi pentru un set de tacâmuri cu design modern şi linii curate, fără model. Alege şervete albe, monocrom, iar pentru a îndulci atmosfera, leagă-le cu panglica aurie şi adaugă câte o crenguţă de brad. Poţi aşeza crenguţe de brad şi pe mijlocul mesei, alături de câteva lumânări simple albe, aurii sau gri, pentru un aer şi mai festiv. Dacă îţi doreşti şi mai mult spirit festiv, pune peste crenguţe şi câteva globuri mate, în aceleaşi culori ca şi lumânările.

Rustic

masa de crăciun

Crăciunul este ziua în care vrei să fii alături de familie şi prieteni, iar un stil care inspiră multă căldură este cel rustic iar partea bună este că poţi decora cu lucruri pe care le ai deja prin casă sau care se găsesc uşor. Foloseşte sfoara pentru a lega şervetele de bumbac, şi pune peste faţa de masă un napron din pânză topită sau din tweed, pentru un aer mai british. Pentru a aduce puţin din frumuseţea naturii la masă, pune şi crengi sau coroniţe sub platouri sau felii dintr-un trunchi de copac pe care să le foloseşti ca suporturi de pahare, sau chiar în locul platourilor de aperitive. Sfoara, pânza, lemnul şi crengile sunt elementele care pot crea un aer rustic iar tu le poţi folosi cum ţi se pare mai interesant pentru a-ţi uimi invitaţii.

Excentric şi personal

masa de crăciun

Până la urmă, decorul trebuie să aibă şi o notă personală, aşa că dacă ai ales să îţi decorezi casa inspirându-te dintr-o anumită temă, o poţi folosi şi pentru a-ţi decora masa. Dacă, de exemplu, ţi-ai amenajat bradul cu ornamente inspirate de dulciuri, poţi presăra şi pe masa fie ornamente asemănătoare sau unele în aceleaşi culori sau, de ce nu, chiar dulciuri. Că tot vorbeam în articolul trecut de pene sau flori, poţi să compui un decor de efect şi cu ajutorul acestor tipuri de ornamente. Pe lângă faţa de masă, napronul şi şervetele, care pot fi simple, poţi adăuga orice culori, ornamente sau plante care să se asorteze cu restul decoraţiunilor. Sau poţi pune pe masă, printre farfurii, o instalaţie luminoasă cu baterii, dar ai grijă să nu se verse lichide peste ea.

Indiferent de ceea ce vei pune pe masă, fie că sunt preparate tradiţionale sau ceva mai modern, nu uita să acorzi puţină atenţie şi modului în care va fi decorată. Invitaţii tăi vor fi impresionaţi de atenţia ta pentru detalii şi vor apecia şi mai mult eforturile tale pentru a crea o atmosferă festivă şi primitoare.