Dacă săptamâna trecută ai aflat despre cele mai trendy culori pentru a-ţi decora bradul de Crăciun, e timpul să vorbim şi despre câteva metode inedite, accesibile şi ieftine, dar şi foarte la modă anul acesta pentru a-ţi transforma creaţia. Pe lângă clasicele globuri, specialiştii şi revistele ne propun şi alte metode mai ieşite din comun, dar foarte la îndemână, de a decora bradul în moduri cât mai spectaculoase. Partea bună este că pentru a pune în aplicare aceste metode nu ai nevoie de ornamente speciale sau de un mare efort, ci trebuie doar să te implici puţin şi să-ţi foloseşti imaginaţia.

Pene pentru un aspect elegant

Revistele dedicate designului interior ne sugerează să presăram peste Crăciunul anului 2018 cât mai multe pene, fie sub formă de ghirlande sau sub formă de ornamente. Chiar şi în magazinele de lux au început să apară brazi decoraţi cu pene în nuanţe de alb, argintiu sau auriu, iar efectul este unul spectaculos. Cea mai bună parte a acestui trend este că poţi să îţi decorezi bradul doar cu pene sau poţi folosi penele pentru a completa un brad decorat deja cu globuri, pentru a-i da o notă mai deosebită. Când nu găseşti ornamente din pene în magazinele cu decoraţiuni, poţi da o tură pe la mercerie şi poţi lua ghirlande din pene, cu care să înlocuieşti beteală, dar şi punguţe cu pene în culorile dorite pe care să le presari peste crengi. Dacă ai decorat deja bradul cu globurile preferate, adaugă şi penele ca un accent inedit iar bradul tău se va transforma complet.

Flori pentru un accent natural

Ca şi trendul cu penele, şi florile pot fi folosite singure pentru a decora bradul sau împreună cu alte ornamente pentru un aspect mai special. Poţi folosi atât flori naturale, dar şi unele artificiale, dacă găseşti unele de calitate, care să le imite foarte bine pe cele originale. Alege flori în nuanţe complementare sau asemănătoare cu restul decoraţiunilor şi aşează-le spre vârful crengilor, pentru a fi mai uşor de remarcat. Poţi folosi şi o ghirlandă din flori în locul betelei şi panglicilor iar pentru un accent şi mai spectaculos, pune un buchet asortat în vârful bradului. Ai grijă să fixezi bine florile pentru ca ele să nu cadă din brad, iar pentru a continua toată tema florală, alege să foloseşti chiar şi ornamente cu motive florale sau vegetale.

Sticlă, metal şi ciment

Minimaliştii nu trebuie să se supere, căci specialiştii s-au gândit şi la un brad ornat special pentru ei, bazat pe simplitate şi modernism, dar elegant. Şi ce materiale descriu mai bine spiritul minimalism decât metalul, sticla şi, da, chiar cimentul. Poţi opta pentru ornamente simple din toate aceste materiale, pe care să le combini, pentru un efect dinamic şi mai multă diversitate, sau poţi alege să îţi decorezi bradul folosind doar unul dintre aceste materiale. Poţi decora bradul doar cu ornamente din sticlă simplă, transparentă, fie globuri sau diverse elemente din sticlă turnată, sau cu unele făcute din metal, cu linii simple, inspirate din geometrie. Pe cele din ciment ţi le poţi confecţiona chiar tu, exact aşa cum îţi doreşti.

Din fericire, Crăciunul lui 2018 vine cu câte ceva pentru fiecare, indiferent de stil sau gusturi, iar cele mai populare trenduri în materie de ornamentare a bradului sunt foarte uşor de pus în practică şi nu necesită costuri sau efort suplimentar.  

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.