VIDEO – 5 CC – Roboții perfecți: Tertill și Cozmo

Nu știu câte chestii cool cunoașteți voi, dar eu vă asigur că am găsit încă cinci, ca de obicei. Începem cu LifeCard o mini-armă rabatabilă din oţel şi aluminiu, care poate încăpea fără probleme într-un portofel. Are un centimetru grosime, cântăreşte puţin peste 200 de grame iar ca să-l foloseşti, e nevoie să-l desfaci. Îl încarci apoi cu un singur cartuş de calibrul 22, standard american, adică un proiectil de 5.6 milimetri, cum i se zice în Europa. Şi, dacă situaţia o cere, apeşi pe trăgaci.

Dacă vă plac florile, iar plivitul grădinii vă ţine în genunchi printre straturile de muşcate ore în şir vi-l prezint pe Tertill, un fel de frate mai mic al lui R2D2, cu care şi aduce un pic. E autonom, are mereu chef de treabă, intră peste tot unde ţi-e greu ţie şi pliveşte cât îl ţin bateriile. Roboţelul cu tracţiune 4×4 este alimentat de o celulă fotovoltaică şi patrulează cât e ziua de lungă prin grădină. Imediat ce senzorii săi identifică o plăntuţă mai mică, o lamă de plastic intervine şi retează intrusul, care sigur e un dăunător. Și uite așa grădina ta este gata, cât tu îți savurezi tacticos cafeaua.

Şi încheiem tot în lumea roboţilor cu atitudine. Cozmo, este jucăria inteligentă care debordează de personalitate și este în stare să alunge plictiseala din casa ta, pentru că se comportă complet atipic. Poate, de pildă, să-ţi spună că nu are chef de joacă şi să revii mai târziu. E un spectacol atunci când roboţelul pierde în faţa stăpânului la vreun joc mai complicat. Cozmo nu se sfieşte să-şi dea frâu liber nervilor, să ridice de furie braţele în aer sau chiar să trântească tabla de joc. Năzbâtia cu şenile are programate expresii faciale numai bune să puncteze stările sale emoţionale intense şi scoate mereu sunete care să-i sublinieze punctele de vedere. Aș vrea vreo patru bucăți, dacă se poate! Câte unul pentru fiecare cameră din casă…