Cele mai trendy patru culori pentru Crăciun

Dacӑ în 2017 vorbeam de un decor festiv în nuanţe pastelate, de mov sau turcoaz, dupӑ cum discutam în articolul de aici, Crӑciunul lui 2018 vine îmbrӑcat în alte straie şi cu alte palete de culori. Dacӑ vrei sӑ îi uimeşti pe cei invitaţi în bârlogul tӑu de Sӑrbӑtori, şi nu doar cu talentele tale culinare, alege o schemӑ de culori care îţi place şi care se potriveşte interiorului tӑu şi încearcӑ sӑ decorezi în jurul ei, de la masӑ, pânӑ la bradul de Crӑciun. Atmosfera creatӑ va fi una caldӑ şi prietenoasӑ iar cei apropiaţi vor aprecia efortul depus de tine pentru a crea un aer festiv şi elegant.

Curcubeul

Specialiştii ne anunţӑ cӑ dacӑ vrem sӑ fim cât mai trendy în acest an, e musai sӑ ne lӑsӑm inspiraţi de magia curcubeului. Propus prima oarӑ ca trend de cӑtre cei de la celebrul brand John Lewis, decorul în cele şapte culori ale curcubeului a cucerit revistele şi designerii, inspiraţia venind de pe Instagram şi Pinterest. Spre norocul nostru, acest mod de a-ţi decora bradul este extrem de simplu de pus în practicӑ pentru cӑ vei putea sӑ îţi foloseşti toate ornamentele din dotare. Începe cu globurile de culoare violet, pe care le poţi pune pe ramurile de la poalele bradului, şi continuӑ cu cele indigo iar apoi cu cele albastre. Dupӑ, urmeazӑ globurile verzi, galbene şi orange, urmând ca vârful bradului sӑ fie îmbrӑcat în ornamente roşii. Pentru cӑ bradul sӑ nu fie prea încӑrcat, limiteazӑ-te la ornamente cât mai simple, în culori uni, şi renunţӑ la beteluri şi alte ghirlande. Astfel, efectul de curcubeu va fi mai evident şi mai elegant. 

Albastrul

De la turcoazul atât de chic al anului trecut, în 2018 am trecut spre nuanţele de albastru, iar aceastӑ trecere se face simţitӑ şi în decoraţiunile de Crӑciun. Prin toate revistele au apӑrut brazi în diverse nuanţe de albastru sau unii naturali decoraţi în principal cu aceastӑ culoare. Pentru cӑ un brad îmbrӑcat doar în ornamente albastre ar putea fi prea tern, poţi combina nuanţa preferatӑ cu auriu, argintiu sau alb. Alege globuri în nuanţele de albastru preferate, cӑci poţi combina şi mai multe, pentru un efect vizual mai dinamic, şi diversificӑ puţin imaginea incorporând ghirlande, beteluri, panglici sau funde în nuanţe de auriu, argintiu sau alb. Pentru a încӑlzi puţin atmosfera creatӑ de albastru, îţi recomandӑm auriul şi poate chiar ghirlande sau diverse ornamente din pânzӑ de sac, pentru un efect mai country chic.

Eternul alb

Pentru cӑ iarna este anotimpul zӑpezilor, albul fulgului de nea nu se va demoda niciodatӑ, însӑ în 2018 se va asocia cu alte nuanţe sau va veni sub forma unor ornamente ieşite din comun, ca florile sau penele. Dacӑ ai optat pentru un brad natural, alge globuri de diverse dimensiuni într-o nuanţӑ mai caldӑ de alb. Începe cu globuri mari pentru ramurile de jos şi continuӑ cu unele din ce în ce mai mici spre vârf. Pentru ca albul globurilor sӑ iasӑ în evidenţӑ, adu mici accente aurii sau în culori pastel, roz, bleu sau bej. Nu exagera cu aceste culori şi foloseşte doar pentru câteva ghirlande subtile sau sub forma unor ornamente delicate din sârmӑ, sticlӑ sau material textil, iar pentru a încheia tot în nuanţe de alb compoziţia, aşeazӑ câteva pene sau flori albe prin brad. Dacӑ te-ai îndreptat cӑtre un brad sintetic, încearcӑ unul alb şi decoreazӑ-l cu ornamente aurii sau indigo sau, de ce nu, chiar cu unele în culorile curcubeului.

Tweed scoţian în nuanţe de roşu

Roşul mereu a fost asociat cu imaginea lui Moş Crӑciun iar pentru mulţi dintre noi, un Crӑciun fӑrӑ roşu parcӑ nu e festiv. Avem veşti bune, roşul fiind în mare vogӑ, dar într-o altӑ interpretare, regӑsindu-se sub forma unor ornamente cu tweed. Deşi Tweedul este materialul gros, în carouri interesante, pe care îl vedem la kilturile scoţienilor, anul acesta el a poposit direct în brad, pentru a ne picta imaginea unui Crӑciun pitoresc, petrecut în munţii Scoţiei, printre zӑpezi. Renunţӑ la clasica  betealӑ şi înlocuieşte-o cu panglici din tweed, sau ce imitӑ modelul tweedului cu roşu, iar dacӑ te-ai sӑturat de clasicele fundiţe roşii din magazine, înlocuieşte-le cu unele fӑcute rapid chiar de tine, din acelaşi material. Acest material masculin poate fi asortat cu un brad decorat cu ornamente aurii, roşii sau chiar verzi, complimentând şi evidenţiind frumuseţea acestor elemente.

Mâncarea preparatӑ cu drag e importantӑ, la fel şi conversaţia şi divertismentul, însӑ Sӑrbӑtorile nu ar avea acelaşi farmec  fӑrӑ un brad decorat cu drag şi bun gust. Toţi cei invitaţi vor fi surprinşi de mӑiestria cu care ai ‘îmbrӑcat’ bradul iar tu te vei simţi ca o gazdӑ perfectӑ ştiind cӑ ai cea mai elegantӑ creaţie.