Cele mai lipsite de sens legi

Lumea noastră este în general mare, plină de gânditori, niciodată în pană de  idei şi de prostie! Din când în când, descoperim tot felul de aberaţii duse la rang de lege. La propriu. Am selectat câteva reglementări ciudate, dar cât se poate de…în vigoare şi le-am pus pe două categorii. Prima, legile pe care eu le văd total lipsite de sens. Sau care nu prea au cum să fie încălcate în condiţii standard de temperatură şi presiune. A doua: legi care chiar îți pot băga bețe în roate, îţi pot strica căsnicia sau îți pot pune viața în pericol.  

Deci, să dăm Cezarului ce e al Cezarului, să punem două puncte şi să cităm:

  • Dacă, din întâmplare, în vacanţă, mergi prin Connecticut cu bicicleta, să ai în vedere că poliția are tot dreptul să te oprească dacă pedalezi cu o viteză mai mare de 104 km/oră. Ai citit bine. Acum…problema e că doar vreo doi, trei oameni au atins performanţa asta, în condiţii aparte, însă. Dar, na, mai bine să previi!
  • În California, un vehicul fără șofer n-are voie să depășească 96,5 km pe oră. Aici, e cu nuanțe, ai grijă!  Pentru că acuşica vin din garajul din Silicon Valley fetele autonome, capabile deja să se ducă la limite de trei ori mai mari. Dar…şi aşa, încă e greu de acceptat ideea!
  • În Arizona, îți poți lăsa măgarul să doarmă unde ai tu chef cu o excepție. N-ai voie să îl lași să poposească în cadă. Iata o lege greu de încălcat! Deşi…prin unele sate de pe la noi, să stai cu calul la meci sau la o şeptică nu e chiar ceva deplasat.

  • În Louisiana poți încălca două legi fără măcar să îți dai seama. Este interzis să jefuiești o bancă – nimic neobișnuit –  dar acelaşi statut îl are şi amenințarea funcționarul public cu un pistol… cu apă! Deci, zero toleranţă la caterincă, da?

  • În Illinois, este total interzis pescuitul dacă desfășori această activitate de pe gâtul unei girafe. Ok, măgarul din cadă doar ce a fost detronat. Încalc-o pe asta!

Schimbăm un pic registrul şi înşirăm câteva legi chiar incomode. 

  • În Hong Kong, este permisă crima din dragoste. Mai exact, dacă consoarta te prinde în ofsaid, prin careul alteia, are voie să te trimită la meci… cu Cruyff, Eusebio, Garrincha şi alţi băieţi de-ăştia de joacă în echipa îngerilor.  Există totuși o chestie de care trebuie să țină cont. Fără obiecte contondente! Nu-i ok!
  • În Banglandesh, elevilor le este strict interzis să chiulească. Dacă nu-s la școală în timpul programului, riscă amenzi. Iar cei de peste 15 ani pot ajunge şi după gratii.  Hmm…idee!
  • În Las Vegas, un adult nu are voie să cumpere alcool pentru mai mult de trei persoane odată.  Na, aici nuanţe. Cât înseamnă asta? Păi dacă vrei să faci o nuntă sau un grătar ca la noi…eşti infractor de rang înalt acolo! 

 

  • În statul Maine, este interzis să îți lași decorațiunile de Crăciun pe casă, după data de 14 ianuarie. Aici sunt de acord. Știu persoane care nici măcar nu se mai sinchisesc să le dea jos, că ce rost are, oricum vine iarna iar.  11 luni? O nimica toată!
  • Clar cea mai incomodă lege din lume este cea de care se ”bucură” suedezii. La ei în țară, este interzis să tragi apa după ora 22:00.  Aş fi tentat să zic foarte urât… dar mă gândesc că în spate zace motivul poluării fonice, oarecum nobil în optica hipsterească. Groaznic, oricum!

Dacă știi alte legi, cel puțin la fel de neobișnuite, lasă-ne un comentariu!