VIDEO – Campion la Debutanți la Viteză în Coastă

campion debutanți

Sezonul meu pare desprins din filmele siropoase de Hollywood. Cu trei săptămâni înainte de prima etapă, cea de la Râșnov, nu știam că o să particip în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Nici măcar nu mă gândisem la acest lucru. Iată-mă șapte etape mai târziu la grupa dedicată celor care se află în primul lor an în motorsport.

Campionatul Național de Viteză în Coastă m-a transformat în turist. Lună de lună am străbătut țara-n lung și-n lat doar ca să-mi iau doza de adrenalină pe cele mai frumoase drumuri din țară. Și n-am simțit cum au trecut cele șapte etape din Calendar. Altfel, ador săptămânile pe care le termin cu miros de benzină și cauciucuri. Cele două zile libere trec mult mai greu decât atunci când mi le petrec cu familia sau prin vacanțe. În weekend-ul de etapă timpul se dilată. Simt și trăiesc la maximum fiecare secundă, căci la asta se rezumă totul. Savurez fiecare moment în mașina de curse pentru că eforturile să ajungi la start sunt mult mai mari și grele decât să ajungi de la start la finish, ba chiar asta-i treaba cea mai ușoară. 

Penultima etapă m-a adus într-o zonă superbă, retrasă și puțin cunoscută. Iar drumul dintre start și finish face Transfăgărășanul să pară centura Bucureștiului. E etapa de casă pentru Costi si Dode, asa că pretențiile spectatorilor au fost mari. Și Doamne, câți specatori au fost! Nici Steaua, pardon FCSB, nu mai aduce atâția oameni pe stadion. Oamenii din Câmpulung au copilărit și crescut alături de campioni și mașini excepționale. Și le mulțumesc că au fost alături de noi indiferent de cât de urât a fost afară. 

Acum, după această etapă mă gândesc la titlul de campion și la A1 (din această grupă face parte Citroen C2R2, mașina cu care concurez). Bătălia finală se dă din nou pe Drumul Poienii. Și o să vină acolo toată echipa Cavaleria, ca să mă susțină. Așadar, hai să ne cunoști în parcul de service de pe strada După Ziduri din Brașov.