Odată ce le-ai trecut pragul, șansele să pleci cu mâna goală sunt la fel de mari ca evadarea din traficul de București, la oră de vârf.  Zero spre minus unu, chiar….După cum o spune și titlul, astăzi vorbim despre cel mai puternic brand din industria mobilei, IKEA. Ideea a prins contur în mintea uni puști, Ingvar Kamprad, care la frageda vârstă de numai cinci ani revindea în cartier duzine de chibrituri cumpărate angro. Doi ani mai târziu, cu ajutorul bicicletei bunicului, și-a lărgit aria de activitate și și-a diversificat și marfa.  Vindea semințe de flori, decorațiuni de Crăciun și cărți poștale prin cartier.

Chiar dacă era ocupat cu ”afacerile” încă de pe când nu avea buletin,  Ingvar Kamprad nu a neglijat școala. La vârsta  de 17 ani a primit de la tatăl său o recompensă în bani pentru rezultatele excelente. Așa a luat naștere primul magazin IKEA. O mică prăvălie, cu pixuri, fețe de masă, ceasuri și bijuterii. Era doar începutul poveștii imperiului suedez. 

Altfel, Ingvar Kamprad a avut un stil de viață ciudat de.. normal. În ciuda averii colosale pe, suedezul conducea un Volvo, mânca la restaurantele lui și avea casa mobilată din IKEA. 

IKEA a ajuns la noi în țară în 2007. La finalul anului 2018, ar trebui să fie gata cel de-al doilea magazin, tot la marginea Capitalei.

Povestea brandului și multe alte informații interesante, în clipul de mai jos!

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

2 Comments

  1. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.