A 8-a ediție Art Safari a început!

Art Safari a ajuns anul acesta la cea de-a 8-a ediție. Evenimentul și-a deschis porțile de pe 16 septembrie și va rămâne cu ele deschise până pe data de 26 ale aceleași luni. Zonele de desfășurare sunt la Palatul Dacia-România și la Arcub Hanul Gabroveni.

Sursă foto: www.artsafari.ro

În cadrul Art Safari te poți bucura de artă în adevăratul sens al cuvântului și vei putea vizita în avanpremieră cele patru pavilioane ale acestei ediții: Pavilionul Muzeal cu Samuel Mützner pe urmele lui Claude Monet, Pavilionul Central unde găsești ”Culoare de zenit”, Pavilionul Contemporan cu ”Superheroes/Antiheroes” și Pavilionul invitat, realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București unde găsești ”Seducție și triumf în artă. Femei-artist în România”.

Programul pe timp de zi este de la 12:00 la 21:00 de luni până duminică, iar programul pe timp de noapte este de la 22:00 la 00:00, doar în zilele de miercuri, joi, vineri, sâmbătă și duminică. Prețul unui bilet simplu este de 80 de lei, dar dacă vrei acces zilnic, prețul este de 160 de lei. Dacă te interesează turul pe timp de noapte, prețul acestuia este de 99 de lei, iar în prețul acesta ai inclus un tur privat, ai parte de muzică live și de băuturi. Dacă simți că abonamentul zilnic de 160 de lei nu este de ajuns, poți cumpăra biletul VIP, care pe lângă accesul nelimitat pe timp de zi, îți oferă acces și pe timp de noapte.

În expoziția din Pavilionul Muzeal se vor regăsi picturile lui Samuel Mützner din călătoriile sale în jurul lumii, mai exact din Japonia, Venezuela și Statele Unite ale Americii.

Samuel Mützner- Vânzătoarea de fructe [1916]

La Pavilionul Central, artistul îmbină cotidianul cu subiectele florale într-o estetică simplă.

Constantin Piliuță – Încurcat în socoteli [1964]

Pavilionul Contemporan este locul în care găsim Expoziția Superheroes/Antiheroes – Tendințe în arta contemporană românească. Pe lângă desene pe pânză, găsim și alte modalități actuale de expresie vizuală, precum țesături, instalații sau ceramică.

Daniel Toma – Curcani [2020]
Irina Dragomir – Home Gardening

Ultima expoziție, realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București va prezenta o serie importantă de lucrări din creația multor femei-artist din România ce au studiat la München și Paris, apoi au expus în România dar și în Franța, Italia, Spania sau Germania, fiind implicate în mișcările artistice moderne și de avangardă.

Merica Râmniceanu – Baronesa
Mina Byck Wepper – Still life

Pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții de siguranță și oamenii să fie cât mai puțin expuși la virusul care ne-a dat tuturor viețile peste cap, traseul de vizitare este unul de tip circuit unidirecțional. Astfel, contactul fizic să fie cât mai scăzut.

Deci, ce mai aștepți? Mai sunt doar câteva zile în care mai poți vedea toate operele de artă din cele 4 pavilioane.