VIDEO – Cinci filme clasice pe care trebuie să le vezi

Ce ador cel mai tare la capitolul filme clasice este faptul că în centrul acțiunii este actoria și povestea. Iar dacă nu prea ești la curent cu aceste pelicule nemuritoare, ți-am pregătit o listă întocmai cu acest scop. E…în clip. Doar nu era să-ți dau spoilere aici, nu? Ce sunt eu, trailerul din Justice League?!

$$$

De foarte mult timp, Hollywood a luat o întorsătură gravă către science fiction și pune enorm de mult accent pe efectele speciale și factorul de uimire vizuală. Dar e și normal. Când vin „meleardele”, ce mai poți spune? În același timp, nu e nimic de blamat. Fiindcă evoluția cinematografiei a dus inevitabil în acest moment. În 50 de ani, „Avengers” va fi un clasic la urma urmei și probabil că vreun redactor plin de zel și ambiție va scrie și el la rândul său rânduri asemănătoare.

Pentru ediția aceasta, m-am gândit să încep cu ceva ușor. Sunt sigur că ai auzit măcar de câteva dintre ele. Îți sună cunoscut Hitchcock, Karloff sau Chaplin? Ideea e că aceste producții sunt relaxante la vizionat și merg perfect într-o după-amiază de duminică, pe stomacul plin, după o „fripturică” bună și… cu un pahar de vin roșu bun. Mai ales că după te simți ca și cum ai fi citit o carte bună. După cum am menționat anterior. Povestea e în centrul atenției.  

AI FI SURPRINS

Ele vin dintr-o eră în care cinematografia abia își găsea identitatea și începea să se pună pe picioare. Iar peliculele din ziua de astăzi își au rădăcinile înfipte adânc în ele. Credeți-mă când vă spun că orice ați văzut în filme la categoria comedie, suspans, acțiune, sau mai ales dragoste sunt inspirate din aceste clasice. Chiar sunt curios cum veți reacționa atunci când veți vedea o scenă dintr-un film preferat de-al vostru, într-o formă rudimentară alb-negru.

Până una alta, vă las cu acest clip. Luați cu popcorn.