Zece funcții ale mașinii tale pe care nu le-ai băgat de seamă

Azi vom vorbi despre câteva funcții, caracteristici sau dotări pe care mașina ta le are și pe care nu le-ai băgat în seamă. Sau nu le-ai știut și prin urmare nu le-ai folosit corespunzător sau chiar le-ai suplinit cu ceva asemănător, complet nepotrivit.

O să încep (așa de încălzire) cu luminile de ceață. „Celebrele” lumini de ceață. Tot în cadrul condițiilor mai grele de mers este și martorul condițiilor meteo sau de drum, dacă vreți. În aceeași ordine de idei vă voi spune despre ESP (controlul stabilității) și ABS (anti blocarea la frânare). O caracteristică mai puțin cunoscută este indicatorul de poziționare al bușonului rezervorului.

Spațiile de stocare. Constructori de mașini au o adevărată plăcere să insereze prin diverse locuri diferite spații de stocare, mai mari sau mai mici. Agățătorile pentru haine și mânerele de prindere pentru pasageri.

Oglinzile de la parasolar. Un aspect interesant și mai puțin cunoscut al acestor oglinzi, este acela că (dincolo de oglindă de machiaj sau o rapidă verificare a aspectului feței) ea mai are și rolul de a vedea ce se întâmplă în spate, pe banchete (copil, animal de companie, obiecte mai voluminoase, etc), în cazul în care oglinda de plafon nu este suficienta. Mai mult decât atât unii constructori (de exemplu Honda) au montat, pentru unele modele, în fostul locaș al ochelarilor de soare o mică oglindă convexă care suplimentează oglinzile în acest scop.

Supravegherea oboselii șoferului. Avertizare pentru locurile din spate. Izolare fonică îmbunătățită.

Pentru o descriere mai amănunțită a acestor funcții, urmăriți clipul integral.