Ce facem în weekend

Toamna debutează efervescent în ceea ce privește timpul liber și distracțiile la finalul săptămânii de lucru, așa că am selectat câteva dintre evenimentele care ar putea transforma cel dintâi weekend din septembrie într-unul de pomină.

VINERI

Festivalul Ambasadelor (29 august – 4 septembrie)

festivalul_ambasadelor_2016_cavaleria.ro_România_bucharest_chile_peru_china_india_yemen_uruguay

Diplomația a dat jos cravata timp de șapte zile și a transformat trei locuri populare din București în tot atâtea temple ale multiculturalismului, diversității, artei contemporane, dansului, muzicii, artizanatului, filmului și teatrului. Până duminică, 4 septembrie, vor fi organizate evenimente cu concursul reprezentanțelor diplomatice a peste 30 de state și organizații internaționale, printre care se numără Africa de Sud, Armenia, China, Cipru, Congo, Republica Moldova, Rusia, Uruguay, Yemen, Emiratele Arabe Unite, India, Cuba, Italia, Indonezia și Siria. Spectacolele și expozițiile au loc la Teatrul Național București, la Cinema Muzeul Național al Țăranului Român, Studioul „Horia Bernea”, respectiv în Centrul Expozițional ROMEXPO, zona Outdoor World Bazaar.

Bucharest Craft Beer Festival (2 – 4 septembrie)

bucharest_craft_beer_festival_2016_cavaleria.ro

Dacă atunci când vorbiți de bere contează mai mult calitatea decât cantitatea, locul ideal în care să vă petreceți primul weekend al toamnei este cel dintâi festival dedicat berii artizanale. Evenimentul, o premieră pentru România, va fi găzduit de grădina publică Verde Stop, de pe strada Barbu Văcărescu, din Capitală. Iubitorii licorilor făcute din malț, hamei și apă, prin metode exclusiv tradiționale și doar în cantități rezervate adevăraților cunoscători, vor găsi acolo branduri apreciate în lumea restrânsă a consumatorilor rafinați. Printre mărcile invitate putem enumera Nemțeana, Sara, Sikaru, Bereta TM, Clinica de Bere, Igazi Csíki Sör, Ground Zero Beer, Hophead Brewing, Perfektum și Zăganu. Cu statut de invitat special vor fi prezente și mărcile de cidru Clarks și Harvester, iar pasionații de protoistorie se pot delecta acolo cu un pocal din legendarul Mied Dacic.

Byron în concert

byron_hard_rock_cafe_cavaleria.ro_România_concert_hard_rock_cafe

Începând cu ora 22:30, în Hard Rock Cafe concertează Byron, îndrăgita formație de adult-alternative/art-rock. Un bilet cu loc la masă costă 35 de lei, iar cei care vor să stea pe scaun în fața scenei trebuie să achite câte 50 de lei. Trupa a fost întemeiată în 2006 de Dan Byron, fost colaborator al formației Agathodaimon, precum și component al grupurilor Kumm și Urma. Byron are la activ șase albume de studio și trei DVD-uri live – ultimul disc lansat se numește „Eternal Return” și a fost înregistrat la Dublin.

SÂMBĂTĂ

Concursul Internațional „George Enescu” 2016 (3 – 25 septembrie)

concurs_international_george_enescu_2016_editia_Romania_bucharest

Începând cu ediția din 2016, Concursul Internațional „George Enescu” va prezenta un nou concept și va aduce pe scena Ateneului Român din București, pe lângă tinerii competitori, și nume consacrate ale scenei muzicale mondiale, alături de laureați din anii anteriori. Mulți dintre premianții edițiilor mai vechi și-au dezvoltat între timp spectaculoase cariere internaționale, dar se întorc pentru a concerta pe cea dintâi scenă unde s-au consacrat. Se vor mai alătura artiștilor din program și câștigătorii ediției din 2014. Toți vor evolua în cele trei secțiuni instrumentale ale concursului, precum și la secțiunea de compoziție. Prețul biletelor variază între 20 și 300 de lei, iar tichetele se găsesc pe www.eventim.ro, respectiv în punctele de vânzare.

ARTmania Bucharest Blast – Within Temptation On Tour

art_mania_2016_sibiu_cavaleria-1024x683

Festivalul ARTmania Bucharest Blast rupe norma decibelică sâmbăta asta la Arenele Romane din București unde vor concerta Within Temptation, Agent Fresco, Mutiny on The Bounty și Sinoptik. Formația care ține capul de afiș a fost înființată în 1996, în Olanda, sub denumirea de The Portal, de Robert Westerholt și de iubita lui, Sharon den Adel. Trupa și-a schimbat denumirea în Within Temptation destul de repede și s-a orientat către stilul symphonic metal. Printre cele mai îndrăgite hituri ale formației se numără „Stand My Ground”, „Ice Queen”, „Lost”  și „Frozen”. Prețul biletelor variază între 120 de lei și 180 de lei.

AeroNautic Show 2016

aero_nautic_cavaleria.ro_2016

Cerul, apa și pământul își vor da mâna sâmbătă dimineață, deasupra Lacului Morii din Capitală. Acolo, așii pilotajului acrobatic, aviatori militari și civili, vor urca la manșa avioanelor și elicopterelor pentru trei ore de adrenalină și demonstrații de măiestrie printre nori. Regalul aviatic aflat la cea de-a șaptea ediție debutează la ora 11:30 și va aduce în fața spectatorilor aparate C-27 J Spartan și IAR 330 M de la Forțele Aeriene Române, precum și aeronave folosite de Brigada Specială a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”, de SMURD, de IGSU. Sunt așteptate și aparate de la Regional Air Service Tuzla, de la operatori privați și de la cluburi de aviație. Nu vor lipsi de la eveniment celebrii Iacări Acrobați, care vor susține o demonstrație alături de campionul mondial la acrobație aerian, Jurgis Kairys. În paralel cu demonstrațiile de zbor și de parașutism, în Parcul Crângași, aflat în apropiere, va fi deschisă expoziția „AeroNautic EXPO”.

Golden Hours Appletone

golden_hours_strongbow_2016_eveniment_cavaleria.ro

Marca de cidru Strongbow îi aduce în București pe artiștii Peter Bjorn and John, Sono, Jurjak și Never Over, care vor susține un spectacol pe o scenă a cărei localizare este, teoretic, secretă. Indicații de orientare către locul de desfășurare puteți însă găsi dacă accesați hashtag-ul #urbanbynature. Organizatorii spun că evenimentul este o petrecere „între prieteni”, motiv pentru care nu există bilete la vânzare, iar accesul se face pe bază de invitație – iar aceasta poate fi găsită foarte ușor, pe pagina evenimentului, adică fix aici.

Ziua Chitarelor – Constanța

ziua_chitarelor_2016_constanta_România_cavaleria.ro

Malul Mării Negre va avea onoarea să fie călcat de șase instrumentiști legendari în această sâmbătă, când este programată cea de-a patra ediție a festivalului Ziua Chitarelor. Îi vor uimi pe iubitorii celui mai de succes instrument muzical al ultimelor două secole chitariștii Frank Gambale (Chick Corea), Bumblefoot (Guns’N’Roses), Joel Hoekstra (Whitesnake), Prashant Aswani (Justin Timberlake), Tosin Abasi (Animals As Leaders) și Daniele Gottardo. Virtuozii vor susține în după-amiaza de sâmbătă câte un curs demonstrativ de chitară la Teatrul de Stat, iar apoi seara vor urca pe scena din Piața Ovidiu. Spectacolul va fi deschis de trupele autohtone Platonic Band, Asemic și Mindcage Escape. Intrarea este liberă atât la demonstrațiile de chitară, cât și la concert.

DUMINICĂ

MyName Euro Tour

myname_coreea_sud_concert_palatul_copiilor_2016_cavaleria.ro

Din țara care i-a dat omenirii nu doar stilul Tae-Kwon Do, ci și pe Psy cu al său Gangnam Style, aterizează la Palatul Copiilor din București trupa de băieți MyName, aflată în turneu european. Cu un sound care amintește de predecesorii lor occidentali Backstreet Boys și aducând ca manieră coregrafică cu britanicele Spice Girls, coreenii s-au lansat în 2011 și s-au făcut cunoscuți prin piese precum „Baby, I’m Sorry”, melodie al cărei clip face uz de scene cu arte marțiale. Prețul unui bilet la acces general este de 100 de lei,  Poster Signed 150 de lei și VIP 300 de lei.

First Date

first_date_cavaleria.ro_2016_evenimente

La BackYard Garden & Pub se joacă o comedie a vremurilor în care trăim, una care concentrează două ditamai povești de viață într-o singură situație pe cât de banală, pe atât de amuzantă. Una în care acțiunea și discuțiile se învârtesc în jurul mugurilor unei noi iubiri. „O comedie complicat de simplă despre oameni enervant de complicați” este caracterizarea făcută acestei piese pe pagina teatrulrosu.com, însă dacă vreți să știți cu certitudine cât de încâlcite sunt hățișurile unei prime întâlniri nu vă rămâne decât să mergeți și să vedeți piesa cu propriii ochi. Spectacolul începe la ora 18:00, iar pentru rezervări sunați la 0723196376.

Hamlet

hamlet_un_teatru_2016_cavaleria.ro_bucuresti_eveniment_seotembrie

Rețeta clasică este însă mereu câștigătoare, așa că puteți merge la sigur pentru o seară de dramă reușită la Unteatru. Acolo, veți putea urmări din nou istoria prințului danez ce urmărește să-l dovedească și să-l pedepsească pe asasinul tatălui său, suveranul unei țări în care, la vremea respectivă, ceva era extrem de putred. Distribuția îi aduce pe scenă pe Alina Berzunțeanu, Richard Bovnoczki și Peter Kerek. Spectacolul începe la ora 18:00, iar pentru rezervări: rezervari@unteatru.ro sau sms la numărul 0721268516 (nume, dată, spectacol, număr de locuri).