[VIDEO] Volvo XC90 T8 și D5 – Ce a durat atât?

Îmi răspund singur. Pun pariu că scandinavii s-au auto torturat. Au stat trei ani în nordul țării, ascunși într-un laborator ca-n filmele lui Austin Power. N-au ieșit decât atunci când XC90, S90 și V90 au fost gata. Și ca să mănânce chifteluțe cu piure ori hotdogi la leu.

Iată astăzi XC90, prima mașină pe care suedezii o lansează după trei ani de liniște. O nouă platformă și noi motorizări dezvoltate cu banii puși cu cap deoparte. I-au ajutat și vânzările lui XC60, încă puternice.

Noile mașini arată bine, la fel și interiorul parcă lipsit de seriozitatea de altădată. Mult curaj și fără butoanele de care seniorii sunt încă atașați emoțional. E genul de mașină la care te poți gândi chiar dacă nu faci parte din categoria selectă a arhitecților și patroniilor de farmacii. Volvo are o imagine selectivă, păstrată bine.

Toate motoarele vin cu (doar) 4 cilindri, în diferite variante de putere. Două diesel, D4 și D5, două benzină, T5 și T6 plus un hibrid T8.

Prețul de pornire e de 57.000 Euro pentru echiparea Momentum și un diesel care va scoate consumuri bune. Însă aș mai pune măcar 10.000 pentru Inscription și D5(225CP). Am testat la dublu două motorizări XC90, iată prima dintre ele, Diesel.

T8 e varianta cu mușchi. Și baterie. Așa ceva aș lua doar dacă folosesc mașina foarte mult pentru navetă zilnică. Dacă ai priză, vei merge aproape gratis. Cu banii economisiți plătești diferența de consum față de Diesel la drum lung și cred că o să mai rămână ceva. Mie mi-a consumat cam 9% dar am avut o singură dată bateria încărcată trei-sferturi. Și asta fără drum lung.

Și apropo, seria 90 e Made in Sweden.

Lasă-mi impresia ta despre noile modele Volvo într-un comentariu mai jos. Dacă ți-au plăcut testele, dă și altora.