VIDEO – TRAILER | Ce poți face în Red Dead Redemption 2

În urmă cu câteva zile, Rockstar a lansat un trailer în care detaliază mecanicile de gameplay din Red Dead Redemption 2. Iar ce am văzut în trailer m-a dat pe spate complet. Fără doar și poate jocul celor de la Rockstar Games va fi nominalizat pentru Game of the Year. Adică jocul anului. Iar cu mare părere de rău pentru God of War care a fost senzațional, eu spun că RDR 2 va lua fără discuții locul I. Asta din mai multe motive.

Spre deosebire de God of War, este agnostic de consolă. Deci va ieși pe gama Xbox One, precum și pe familia Playstation. Iar cei care îl așteptați pe PC va trebui să mai răbdați o bună bucată de vreme. Fiindcă nu se știe nimic despre varianta pe calculator. Dar cu siguranță va ieși la un moment dat. Așadar, ce putem vedea din trailer este faptul că jucăm doar cu Arthur Morgan. Slavă Cerului pentru asta, căci nu voiam să trebuiască să aleg între mai mulți protagoniști ca în cazul lui GTA V.

E doar o preferință personală.

Din punct de vedere grafic, RDR 2 arată extraordinar, dar nimic surprinzător aici. Deoarece orice joc AAA de buget mare care apare spre finalul generației de console arată senzațional. Numai să vedeți ce au reușit veteranii de la id Software să facă cu Doom Eternal care urmează să apară. 

Dar lăsând estetica la o parte, cel mai important lucru este evoluția gameplay-ului din Red Dead 2. Se vede clar că au luat filosofia de abordare pe care au aplicat-o în jocurile lor precedente și au plusat la fiecare aspect în parte.

De exemplu, faptul că poți aborda în mai multe feluri o situație. Poți fi agresiv, pașnic sau indiferent. Iar sistemul de luptă pare mai natural și organic ca niciodată. Tranzițiile de la cinematicuri la gameplay sunt aproape insesizabile. Adică momentele acelea în care jocul trece de la o scenă cinematică la una în care preiei tu frâiele și joci. Asta omogenizează experiența și așa rămâi absorbit fără întrerupere.

Dar cel mai palpitant pentru mine a fost lumea vastă pe care o poți explora. Când vrei să creezi un joc de asemenea dimensiuni colosale, cel mai important factor este ca universul respectiv să fie populat. Și nu doar cu oameni, ci cu activități. Fiindcă degeaba te plimbi pe o hartă gigantică dacă nu ai nimic de făcut și totul pare abandonat și pustiu.

Acestea fiind spuse, eu abia aștept să iasă acest titlu. Sper că s-au inspirat și din magia misiunilor secundare din Witcher 3. Fiindcă acel titlu într-adevăr a revoluționat jocurile video și a ridicat ștacheta pentru toată industria.

Acum am să vă las pe voi să vedeți cu ochii voștri cum va arăta noul Red Dead Redemption 2.