VIDEO- Tesla Model 3, noul Buhnicimobil

E cea mai distractivă mașină pe care am condus-o vreodată, după Speedcar, evident. Model 3 mi-a depășit toate așteptările. E mult mai bine finisată ca un Model X și parcă mai confortabil decât un Model S. Nici nu știu ce mi-a plăcut tare la ea… Accelerația? Să fie tableta uriașă? Liniștea? Că nu e a mea?

Model 3 e tot ce ai nevoie de la o mașină, ba și ceva în plus. Raport calitate preț, nu e nimic s-o bată. Doar dacă te uiți la vreun Clasa C AMG sau BMW M3. Dar, pe-asta nu poți să le alimentezi gratis, așa-i?

Model 3 are în jur de 350 de cai putere dar se simt ca fiind mult mai mulți. Accelerează puternic de la cea mai mică apăsare pe pedală, asta dacă o ții în modul de accelerare Standard. Mașina e mult mai ușoară decât Tesla Model S și se simte. Mai ales pe viraje. Pentru că are două motoare, computerul știe cum să împartă eficient energia din baterii pentru maximum de aderență. O ajută și gumele de circuit, scumpe și cu durată de viață scurtă.

Tesla Model 3 uimește prin simplitate și tehnologie la interior. Are doar două butoane fizice, pentru avarii și SOS. Mai sunt două pe volan și unul pentru Parking pe selectorul de treaptă (înainte și-napoi, nu schimbări manuale). Totul se întâmplă pe ecranul uriaș din centru. Tot acolo vezi și viteza de deplasare. Se mișcă excepțional, fără ezitări.

Autopilot merge bine, cu mici sughițuri pe alocuri dar mașina ia aproape toate virajele singură cu condiția să ții mâinile pe volan. Ea virează singură și dacă tu smucești volanul, Autopilot se oprește automat. Și știi ce e tare la ea? Că devine mai bună cu fiecare update, mai un plus de putere sau autonomie, noi funcții precum Sentry sau Dog Mode. Elon Musk reinventează industria auto în timp ce restul producătorilor par să doarmă, din păcate.