VIDEO – RENAULT KOLEOS, Review

Koleos a devenit Kadjar iar Renault a ascuns sub preș acest nume. Dar iată-l de-acum pe un SUV mai mare, de dimensiuni medii și cu accent pe confort. Varianta testată de noi a venit cu un potent motor diesel de doi litri și o cutie automată CVT.

Pachetul e interesant. Motorul e elastic și trage bine dar e bun doar dacă faci kilometri mulți și-n afara orașului. Surpriza plăcută vine și de la cutie. Fiind CVT nu simți schimbări de treaptă sau vreo smucitură. Însă, în combo cu tracțiunea integrală o să pună câteva procente bune la consum.

Atuul mașinii este clar confortul. Suspensia este bine setată pentru orice tip de drum. Parcă plutește, mai ales la drumuri lungi. Dar, asta nu înseamnă că e vreo barcă pe viraje, ci răspunde prompt la orice e nevoie. E și foarte spațioasă cu loc suficient pentru 4 adulți și bagajele lor.

E opțiune interesantă dacă ești în căutarea unei mașini pentru familie, dacă pleci în drumeții multe și cari și biciclete pe plafon. Însă, dacă ai de gând să folosești mașina mult în oraș, ieși mai bine cu un Renault Talisman.