Video | Regula celor trei straturi

Așa cum am promis în clipul precedent, astăzi vorbim despre cum ne îmbrăcăm corect pe timpul sezonului rece. Pentru mine toamna este un sezon ideal, ofertant și mă bucur de versatilitatea lui printr-o mulțime de abordări de ținute. Dacă vara căldura te limitează de cele mai multe ori la tricou, jeans și sneakerși, toamna îți permite să-ți condimentezi ținuta și cu o jachetă sau o eșarfă. În general, cuvântul de ordine pentru sezoanele reci este layering. Straturi multe, care mai de care mai interesante, deci multe posibilități.

Pe lângă alegerea unor haine fabricate 100% din materiale naturale, un alt mod de-a te apăra de frig pe timpul iernii este să te îmbraci în straturi. Ca ceapa, adică. Înceacă să uiți de vremurile acelea în care purtai un pulover peste care puneai o geacă groasă și asta era tot. Dacă porți haine prea groase și nepotrivite, te vei încinge prea tare, vei transpira și vei simți un mare disconfort. Totodată, alegând să porți haine mult prea subțiri și sintetice, sperând să nu transpiri, ai putea îngheța de frig. Soluția? Îmbracă-te în straturi, dar nu oricum.

De la cine putem să luăm cele mai bune sfaturi, dacă nu de la salvamontiști. Aceștia ne recomandă să ținem cont de “regula celor trei straturi“. Acestea sunt – stratul de bază, intermediar sau de izolație ți cel exterior. Dar, să le luăm pe rând ca să le înțelegem mai bine:

https://youtu.be/WeEareS1rUA