VIDEO – Range Rover Velar – Sau cum să dai 110.000 de euro pe un SUV

Range Rover Velar

Range Rover Velar este cea mai nouă propunere a mărcii britanice în segmentul SUV-urilor premium. Rolul său este să umple golul dintre Evoque și Range Rover, respectiv Range Rover Sport, cele mai mari produse oferite de englezi.

Din punctul de vedere al prețului și al dimensiunilor, Velar vine la fix între Evoque și nava amiral de la Range Rover. Numele său pare nou la prima vedere, dar Land Rover l-a mai folosit acum câteva decenii, când a prezentat prototipul primului Range Rover creat vreodată. Rezultatul este un SUV premium mai spațios decât un Evoque și care poate să fie la fel de scump ca un Range Rover cu normă întreagă.

Velar pleacă de la 59.380 de euro cu TVA inclus pe piața din România, dar exemplarul testat de noi a costat mult mai mult de atât, fiind apropiat de prețul unui Range Rover obișnuit, așa că nu îi poți spune nici lui Velar „baby”, pentru că mașina din imaginile de mai jos a costat aproximativ 110.000 euro. Această afirmație este întărită de faptul că Velar poate fi comandat cu motorizări care asigură între 180 și 380 CP, iar toate vin cu tracțiune integrală și transmisie automată.

Acest Range Rover iese în evidență cu un exterior care îmbină cu măiestrie eleganța cu agresivitatea, în timp ce interiorul său tehnologizat are tot ce îi trebuie ca să te dea pe spate. Aproape toate comenzile de pe consola centrală au fost mutate pe cele două ecrane tactile, în timp ce volanul a fost și el echipat cu butoane care își schimbă funcția și afișajul din spatele lor în concordanță cu meniul afișat pe ceasurile de bord.

Rezultatul este un SUV care îți fură ochii cu tot ce știe să facă, nu doar prin felul în care arată și asta nu face decât să bucure viitorii săi clienți. Ți-am povestit suficiente lucruri despre noul Range Rover Velar, așa că este momentul să te invit să urmărești testul nostru.