VIDEO – Range Rover Sport Autobiography

Aștept de mult timp să testez Range Rover Sport. Și am avut o revelație. Dacă ai avea toți banii din lume care ar fi cele trei mașini pe care le-ai ține în garaj? La mine e simplu.

  1. Radical SR8
  2. BMW 1M
  3. Range Rover Sport

Primele sunt ușor de înțeles. Radical SR8 e o mașină senzațională, pur inginerească. Urâtă doar pentru cei care nu sunt pasionați de viteză, dar din punctul meu de vedere e o bijuterie și una dintre cele mai ieftine mașini cu atâta putere aerodinamică. 1M-ul îl aleg pentru cum arată și motorul turbo exploziv. Unde mai pui că poate fi luat și cu cutie manuală.

Dar, surpriza e pe locul 3. În viața de zi cu zi nu ai nevoie de suspensii mai tari ca o mămăligă uitată pe masă o săptămână. Nici de aerodinamică. Ador mașinile “lente“, cu suspensie moale, care crează această bulă-n jurul tău și te deconectează de la trafic. Și știu că dacă aleg Range Rover Sport, pot să merg cu el în off-road și pe urmă să las copiii la școală. Finisajele sunt la rang de artă. Nu pot să pun mâna pe acel ceva din Range, dar e vorba de un pachet complet care-ți cere banii.

Modelul pe care noi l-am testat, Range Rover Sport în varianta Autobiography a costat vreo 100.000 de euro. După 4 ani e la 60% din valoarea din showroom, ceea ce nu e rău deloc. Îl găsești aici. Motor de 3 litri, V6, diesel sub capotă cu toți cei 292CP. Tracțiune integrală și o mulțime de moduri de condus pentru off-road. Toate ușor de folosit. Te las acum cu testul nostru.