VIDEO – Seara premierelor Volkswagen de la Frankfurt

volkswagen premiere frankfurt

Volkswagen a venit cu o listă lungă de noutăți la Salonul Auto de la Frankfurt, dintre care multe au fost premiere mondiale. Toate exponatele au fost prezentate într-un eveniment dedicat, la care am participat și noi. Concernul din Wolfsburg şi-a aliniat toate mărcile din portofoliu, iar noi am selectat cele mai importante mașini pe care le-am întâlnit acolo. Desigur, avem și un video cu acestea.

T-Roc 

Numele celui mai nou SUV de la Volkswagen vine de la “Ready to Rock”, adică “gata de acțiune”. T-Roc se prezintă cu un design mai curajos decât în restul gamei și propune șase motorizări pentru amatorii de putere nemţească. Propulsoarele oferă între 115 și 190 CP, iar cele din urmă vin în pachetul standard cu tracțiune integrală prin sistemul 4Motion. Tot ele mai au ca “default” și o cutie automată DSG cu șapte trepte.

ID Crozz II

Conceptul ID Crozz este deja la a doua variantă, una care a fost de altfel pregătită special pentru Frankfurt. ID Crozz prefigurează un model electric de serie, care va sosi în 2020. Crozz II îmbină prezenţa impozantă a unui SUV cu eleganţa unui coupe în patru uși și vine cu un design atrăgător, care va fi “temperat” până la sosirea modelului de serie. Autonomia estimată este de 500 de kilometri, în timp ce puterea totală a motoarelor din dotare se ridică la onorabila cifră de 306 CP. Dacă folosești un sistem fast-charge, poți încărca bateriile modelului Crozz la 80% din capacitate în doar jumătate de oră. Din nou, o funcţie care parcă mai spală obrazul unei companii celebre pentru scandalul softurilor care păcăleau testele de poluare. 

Noul Polo

Era și timpul să vedem cu propriii ochi cea de-a șasea generație a lui Polo. Seara premierelor Grupului Volkswagen de la Frankfurt a fost momentul potrivit pentru această întâlnire, iar modelul german arată bine și când îl vedem față în față.

Volkswagen Polo din generaţia 2017 este mai spațios decât modelul anterior și aduce noi tehnologii, alături de numeroase posibilități de personalizare. Caroseria în două culori îi rămâne lui T-Roc, dar Polo este o propunere solidă în segment.

Fratele geamăn alimentat cu gaz natural comprimat (CNG) al lui Polo a fost și el prezent la Frankfurt, iar acum îł cheamă Polo TGI. Consumul mixt al acestui model este estimat la 3.2 litri la sută, dar maşina cu pricina nu va ajunge și în România, pentru că la noi nu este popular acest tip de carburant. CNG, în caz că nu ştii, este o alternativă la GPL, însă una care nu e disponibilă în țara noastră. Altfel, sigur îţi spunea un taximetrist ce scump e şi gazul ăsta. 

Up! GTI

Cel mai mic model din gama Volkswagen are și o variantă de performanță. Îi spune Up! GTI și are 115 CP. Poate părea puțin, dar nu este deloc așa, pentru că modelul este surprinzător de ușor – are 997 de kilograme. Up! GTI încearcă să aducă înapoi senzația pe care ți-o oferea primul Golf GTI, dar la standarde moderne. Atinge 100 km/h în 8.8 secunde cu start de la zero și poate să accelereze până la 198 km/h, mai mult decât îți trebuie în România ca să rămâi fără permis pe autostradă.

ID Buzz

Buzz nu este o premieră absolută, dar ne-a atras cu siguranță atenția. Acest concept a venit prima dată în ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit, iar la Frankfurt s-a prezentat fără alte modificări. Conceptul ID Buzz va primi o variantă de serie, aşteptată pe piață în 2022. Aceasta din urmă va deveni succesorul lui Bulli, celebrul model de la Volkswagen care este adorat de o baza solidă de fani. Buzz are opt locuri și se poate conduce singur, iar autonomia promisă de fabricant este de până la 600 de kilometri.

Celelalte premiere ale concernului Volkswagen

Mărcile care compun concernul din Wolfsburg au avut numeroase premiere pregătite pentru Frankfurt. Audi a venit cu noul A8, două concepte de la aceeași marcă și cu o variantă cu propulsie a lui R8 V10, iar gama a fost completată de A5 g-Tron. Bugatti a venit tot cu hypercar-ul său, Chiron, care are acum și un record la centura sa. Bentley ne-a adus în față noul Continental GT, unul dintre cele mai populare produse din oferta englezilor.

Skoda s-a prezentat cu noul Karoq, înlocuitorul lui Yeti, pe când Seat a adus modelele Arona și Leon Cupra R.

Porsche a venit cu noul Cayenne, cu Panamera Sport Turismo și cu 911 GT3 Touring Package. Acesta din urmă are motor aspirat și transmisie manuală, o configurație deja rară în această gamă. Lamborghini l-a adus doar pe Aventador S Roadster, un model decapotabil de 740 CP. Ţine minte bine aceste nume, e posibil ca în vara lui 2018 să n-ai loc de ele prin parcările din Mamaia.