VIDEO – Povestea brandului Ferrero Rocher

Tristă trebuie să fie copilăria celor care n-au parte de Nutella, Kinder sau Tic-Tac! Spre norocul meu, anii de pruncie mi-au fost îndestulaţi cu asemenea bunătăţi, încât nu am motive să mă plâng. Puţini sunt însă cei care ştiu că ouăle cu surprize, crema de ciocolată pentru micul dejun şi drajeurile mentolate pentru respiraţie au una şi aceeaşi mamă. Sau tată. Este vorba despre grupul italian Ferrero, una dintre cele mai mari companii producătoare de ciocolată.

Firma cu renume mondial se află în 2018 la cea de-a treia generație şi e considerată de mulţi drept modelul ideal al afacerii de familie. Compania își are originile din anii 1940, când un italian a reușit să își transforme modesta prăvălie de confeturi într-un brand internațional, recunoscut, aclamat şi degustat cu entuziasm peste tot pe mapamond. După moartea fondatorului, la cârmă a trecut fiul acestuia. Moştenitorul este cel care i-a dat omenirii şi întregului Univers delicioasa cremă de alune Nutella, el ne-a inventat ouăle Kinder cu surpriză și tot el a avut ideea să ne împrospăteze respiraţia cu cele două calorii din Tic-Tac.

Dacă ţi-am deschis apetitul pentru povestea celei mai de zahăr familii din Italia, povestea pe larg o poţi găsi mai jos.