Da Pino – de la băcănie la restaurant

Da Pino este genul de loc care nu-ți atrage atenția printr-un decor spectaculos ori printr-o poziționare de excepție. Este exact tipul de restaurant italian, la stradă, aproape de centrul Clujului, în care ospătarii și mâncarea fac cât orice decor și peisaj spre aurora polară.

Este exact genul de restaurant la care revii de fiecare dată, iar experiența îți poate face ziua mai bună. Fără nici un fel de exagerare, o primire călduroasă și o mâncare bună îți pot schimba total starea. Da Pino a fost inițial o băcănie cu produse italienești și puțină bucătărie, iar acum a ajuns un loc de referință când vine vorba de mâncare.

Am ajuns aici alături de întreaga echipă Cavaleria, în jurul prânzului, într-o zi însorită. Motiv pentru care am preferat să stăm pe terasă ca să profităm din plin de vremea excelentă cu care ne-a întâmpinat Clujul. Peisajul, atmosfera și relaxarea pe care o simțeam m-au făcut să mă simt exact ca în Italia și aș miza pe Toscana.

Ce mi-a plăcut cel mai mult? Evident, mâncarea. Însă, până să ajung să mănânc am avut de înfruntat un ospătar. Robert s-a comportat excepțional. Deși la doi colegi de-ai noștri, Laurențiu și Daniel, a uitat să le aducă porțiile de sparanghel, conduita și buna dispoziție pe care o avea a creat o atmosferă foarte relaxantă. Chiar și cu această scăpare, cu toții ne-am simțit bine și am căzut de comun acord că ne-am întoarce oricând.

Plăcerea mea a fost o porție de burrata con prosciutto și credeți-mă… a fost excelentă. Nici porțiile celorlalți de la masă nu au lăsat de dorit, indiferent că au fost coaste la cuptor, creveți sau paste. Iar la final, Robert a adus ca surpriză un desert personalizat pentru fiecare. Nimic ieșit din comun, dar a riscat totuși să aleagă în funcție de noi.

Aș putea să stau să descriu experiența noastră culinară încă ceva timp, dar concluzia rămâne aceeași. Că la restaurantul Da Pino din Cluj ne-am simțit foarte bine și ne-am întoarce aici oricând. Probabil cu ocazia …Untold.