VIDEO – Povestea Jocurilor Olimpice de Iarnă

Tocmai ce a luat sfârșit ediția Jocurile Olimpice de Iarnă 2018, așa că m-am gândit că nu există moment mai prielnic să vorbim despre ele decât acum. O să fii surprins când o să afli că jocurile difuzate în zilele noastre au o istorie de peste 2500 de ani. 

Jocurile Olimpice au fost atestate pentru prima dată în anul 776 î.Hr. pe când în Grecia se organizau anual competiții sportive. Au ținut-o tot așa până în anul 393, când au fost întrerupte și reluate la mai bine de 1500 de ani diferență. În ciuda întregii povești, primele Jocurile Olimpice de Iarnă s-au ținut în anul 1924, în Franța. De atunci, din patru în patru ani competiția s-a ținut negreșit, chiar dacă la Olimpiada din 1928 termometrele au indicat peste 20 din grade pe plus.

La ediția anului 2018 s-au înscris aproximativ o sută de țări, pentru cele 102 probe împărţite în 15 discipline. Competiția a fost organizată în Coreea de Sud, mai exact în orașul PyeongChang.

Dacă vrei să afli mult mai multe despre Jocurile de Iarnă și dacă vrei să vezi ce parcurs a avut țara noastră în decursul a 21 de apariții, ți-am pregătit clipul de mai jos.