VIDEO – Și Mercedes-Benz are electrică, EQC Review

EQC este a prima mașină electrică pe care Mercedes-Benz o fabrică după 2 ani de când clasa B iese din producție. Probabil ai uitat deja de ea. Nu-i nimic grav. EQC folosește platforma lui GLC, de unde-și trage și trăsăturile de design. Are 402CP și o autonomie WLTP de 417 kilometri posibili cu ajutorul pachetului de baterii de 80 kWh. Partea bună e că vine și cu încărcare rapidă de 110 KW.

Care-s atuurile ei? Vine pe o piață pe care există deja modelul mai mare de la Tesla, Model X, Audi E-Tron și Jaguar i-Pace. EQC mizează pe confort, are perne de aer pe spate. Parcă îmbracă și mai bine această mașină care e liniștită pentru că nu are un motor cu combustie internă. Senzația de liniște este amplificată de acest lucru. Bateriile sunt montate în podea, între cele două motoare electrice. Unul între roțile față, iar al doilea între cele spate. Apropo, pentru eficiență sporită, al doilea motor e folosit extrem de rar. Doar la accelerări bruște sau dacă EQC își dă seama că merge prin noroaie, praf sau zăpadă.

Un alt aspect interesant al acestei mașini este interiorul. E identic cu cel al unui GLC de generație mai nouă. Dacă ai mai folosit un Mercedes-Benz în trecut, o să recunoști imediat toate comenzile de la MBUX ori climă.

Mercedes-Benz EQC este o mașină interesantă care mizează pe confort. E diferită față de E-Tron care mizează pe sportivitate și puțin high-tech sau i-Pace care vrea să fie sportivul pieței de SUV-uri electrice.