Video – Jocul care mi-a îngenunchiat Huawei P20 Pro

The Elder Scrolls Blades a fost anunțat în anul în 2017 pe scena de la E3. Una dintre cele mai populare conferințe de gaming din lume care are loc în iunie în Los Angeles. Acum că este gratis pentru toată lumea pe Android și iOS, am spus să vi-l prezint.

Blades este un RPG din universul Skyrim, dar conceput pentru mobile. Ești într-o lume fantasy și ciopârțești creaturile mitice din acel univers. În principal ai trei moduri de joc: Town, Abyss și Arena. Primul este practic modul Single Player în care iei misiuni și primești recompense ca să upgradezi orașul principal. În Abyss, mergi într-o temniță fără sfârșit și doar atunci când mori se termină. Al treilea mod de joc este Arena și presupune înfruntarea online cu alți jucători. Bineînțeles, alți jucători care își permit telefoane destul de scumpe să le ruleze jocul cum trebuie. Nu cum am pățit eu cu Huawei P20 Pro.

Performanța scăzută nu este neaparat din vina telefonului. Grafica jocului este în primul rând cea mai bună pe care am văzut-o vreodată să ruleze pe un ecran atât de mic. De aceea sunt sigur că nu va zbura pe modele mai vechi de 2016-2017. Sunt total de acord că cere resurse foarte mari, doar că sunt sigur că dezvoltatorii de la Bethesda l-ar putut face mai optimizat decât este în prezent.

O dovadă pe care o am în apărarea acestor spuse este faptul că merge și mai prost de la ultimul update. Cu certitudine rula mai fluid înainte. Totuși, lipsa performanței nu este și ultimul lucru care s-a întâmplat cu noua versiune. Până și personajul la care am lucrat peste 10-15 ore a fost șters din baza lor de date și nu mi-am putut recupera progresul. Deși am urmat toate instrucțiunile de pe site-ul lor oficial.

Acestea fiind spuse, cred că The Elder Scrolls Blades este un joc care putea fi foarte bun, dar care este ținut în spate de microtranzacții. Aceste plăți din interiorul jocului sustrag din plăcerea de a juca, laolaltă cu faptul că misiunile devin repetitive și ești limitat în progres atunci când lovești acest PayWall.