Video – Interviu cu Torvi și Ubbe din Vikings

Pentru cei 1% care nu au văzut încă Vikings, serialul este fenomenal. Vine mănușă pentru toți pasionații de istorie, misticism, bătălii grandioase și acțiune fără cenzură.

https://youtu.be/7nT03qcsPOw

Serialul urmărește viața lui Earl Ragnar Lothbrok, un rege viking care și-a dus poporul pe culmile gloriei, atunci când ei au reușit să atace parte din Marea Britanie și chiar când au cucerit Parisul. Direcția regizorală urmărește pe îndelete evenimentele istorice care au avut loc, și încearcă să redea totul cât mai autentic. De la cruzimea bătăliilor în stilul Braveheart, până la costumele lor și limba vorbită. Bineînțeles că unele ajustări ficționale au fost făcute ca să se muleze pe gustul pasionaților de filme de război din era medievală.

De exemplu, pe alocuri apar și elemente din supranatural care bineînțeles nu sunt înrădăcinate în realitate. Ele sunt acolo doar ca factor de wow și povestea nu se bazează pe ele și nu schimbă cursul filmului.

E greu să povestesc despre acest serial pentru cei care nu l-au văzut fără să dau spoilere. Dar ce pot spune este că volumul de scene epice nu încetează să mă uimească nici acum, spre sfârșit. După 5 sezoane memorabile, Vikings se apropie de bun sfârșit și am înțeles de la actori că multe fire narative își vor vedea finalitatea într-un mod sau altul.

De exemplu, actorul scoțian Jordan Patrick Smith care are un rol primordial în serial, Ubbe fiul lui Ragnar, mi-a spus într-un interviu că în acest ultim sezon, personaje dragi vor pleca, altele se vor întoarce, unele tabere se vor împărți în pofida dorințelor fanilor și se vor forma alianțe nedorite.

Pe lângă asta, am stat de vorbă și cu Georgia Hirst care o interpretează pe Torvi, alt personaj cheie în poveste. Nu am reușit să scot vreun spoiler de la ea, dar am avut o discuție interesantă despre ce fel de scene sunt mai greu de filmat și care te pot drena mai mult ca actor de meserie.

Ca să vedeți ce au avut de spus actorii din Vikings, vă invit să urmăriți interviul de mai sus.