Video – FIFA 20

FIFA 20 a fost proaspăt lansat și probabil că deja știi deja la ce să te aștepți. Nu cred că te-ar surprinde dacă aș spune din start că: „FIFA 20 este o nouă iterație în care nu apare nimic revoluționar, dar per-total rămâne același joc care îți va plăcea dacă ești fan, sau nu îți va plăcea în caz contrar’.

Image result for fifa 20

De aceea m-am gândit că un review clasic la un joc care nu schimbă multe, dar care în același timp rupe vânzările an de an, nu își găsește rostul. Noroc de acest băiat stălucit de la noi din redacție pe nume Marian Andrei, care a venit cu o idee strălucită, congruentă cu a mea ca să mă exprim astfel, în care să arătăm puțin din cum e jocul, dar în același timp să ne distrăm puțin.

Ce vreau să spun despre joc este că am unele mulțumiri și nemulțumiri deopotrivă. În primul rând vreau să îi mulțumesc domnului sau doamnei responsabile de dispariția lui Alex Hunter. Adică acea campanie single-player care îți băga pe gât un om de culoare doar ca să dea bine în vânzări. Nu am nimic personal cu această decizie, dar sunt sătul de ipocriziile din lumea jocurilor video care introduc minorități cu forța, doar de dragul corectitudinii politice. În loc să să creeze un conținut de bună calitate.

Image result for fifa 20 career mode

Revenind… găsim clasicul Career Mode, în care îți faci un jucător de la 0 ori îți alegi o vedetă a fotbalului și îți clădești cariera. Nu se ajungea din nou aici dacă lumea era înnebunită după Alex Hunter și modul în care a fost concepută povestea lui în jocurile precedente. Vă asigur că nu au eliminat această componentă cu el degeaba. Dacă nu sunt cifre, nu este rost să investească.

Image result for fifa 20 alex hunter

Gameplay-ul se simte bine, animațiile sunt satisfăcătoare, iar micile îmbunătățiri se simt pe ici-colo. Grafica este aproape la fel, poate puțin mai bună, dar nu am găsit ceva să îmi atragă atenția. Totuși, am găsit o diferență sesizabilă față de ediția de anul trecut când vine vorba despre HDR. Când este oprit, totul arată gri și lipsit de viață, dar când pornești HDR-ul chiar arată într-un fel anume.

Image result for fifa 20 hdr

Acum pentru partea care nu mă periază, Volta. Modul de joc care a practic a introdus FIFA Street în acest joc. Ca să fiu sincer cu voi, nu am jucat Volta destul de mult încât să îi fac un review de sine stătător, dar asta fiindcă nu mă atrage deloc. Totuși, dacă chemi 2-3 prieteni la tine și vreți să jucați precum în vremurile de odinioară din spatele blocului, nu văd de ce nu ar fi potrivit. Dar în același timp, presupun că în 2-3 ani va fi și acesta înlocuit de alt mod de joc din lipsă de public.

Image result for fifa volta

În rest, nu aș putea să spun altceva decât că este FIFA. E bun, e drăguț, merge fără „dar și poate” într-o duminică de toamnă alături de niște prieteni, poate cu niște beri și chipsuri, și personal îl recomand. În cazul în care tot la FIFA 19 ai rămas, nu este atât de mare diferența între cele două ca să spui că merită să îl iei din prima zi. Dacă așa stau lucrurile, poate e mai bine să aștepți o reducere. Dar dacă vrei neapărat să ai cel mai nou FIFA, dăi bătaie.