VIDEO – Elon Musk și traficul pe sub pământ

E logic. Când sus nu mai ai loc, începi să pitești pe unde poți tot ce te încurcă. Elon Musk are dreptate, din două puncte de vedere. E logic să muți transportul pe sub pământ. Marile centre urbane nu mai au loc efectiv de noi drumuri și noi benzi. Nu poți să dărâmi blocurile cu apartamentele oamenilor și nici clădiri de birouri ca să faci loc pentru altele. Și-n orașe, din experiența Bucureștiului știm că degeaba facem noi pasaje sau legăm autostrăzi de Petricani, că asta nu face altceva decât să încurajeze și mai mulți șoferi.

Tunelul, altfel, poți să-l multiplici la infinit, faci două în paralel, pentru fiecare sens. Pui mașina pe ceva care seamă a skateboard și te duce unde ai nevoie, iar skateboard-ul rămâne la suprafață pentru următorul om de tranzit.

The Boring Company este compania lui Elon Musk care sapă găuri. Al doilea punct în care Elon are dreptate e că investițiile masive din infrastructură pe tot restul umanității vor veni doar din fonduri private. Dispare așadar monopolul bugetelor de guvern. Elon poate să construiască lejer tuneluri între orașe mari la prețuri de zece ori mai mici.

Cum? Afli din acest material.