Video – El Camino | O vorbă și un film

Pentru cel de-al treilea episod din seria mea nouă, O vorbă și un film, m-am gândit să îl invit pe Andrei Brătucu. Subiectul discuției a fost filmul care a stârnit vâlvă pentru toți fanii serialului fenomen Breaking Bad. Mă refer bineînțeles la „El Camino” de pe Netflix.

În primul rând, dacă ați locuit într-o peșteră până acum, mergeți fuga pe serviciul de streaming unde este disponibil și urmăriți Breaking Bad. Apoi vă aștept aici ca să aveți destul context și să înțelegeți comentariile noastre despre el. Vorbesc la modul cel mai serios, fiindcă înainte de toate, acesta nu este un film pe care să îl vezi stand-alone, adică de sine stătător și să îți pese de ce se întâmplă.

El Camino este o continuare a serialului, menită să încheie povestea lui Jessie Pinkman. Bineînțeles și slavă cerului în același timp, este scris și regizat tot de Vince Giligan, creatorul original al serialului. Directorul de imagine este de asemenea din serialul original. Asta înseamnă că producția se menține la același standard de calitate precum am fost obișnuiți pe durata celor cinci sezoane.

Pe de-o parte, imaginea și sunetul filmului sunt la cele mai înalte cote, iar unele cadre pur și simplu m-au făcut să pun pauză și să le reiau, ca să pot analiza genialitatea din spate. Pe de cealaltă parte, povestea m-a dezamăgit puțin. Nu mă refer la modul în care a fost pusă în scenă, fiindcă din acest punct de vedere a fost fără cusur.

Vorbesc despre firul narativ în sine, care mi s-a părut o idee foarte simplă, dar pe care au lungit-o pe întreaga durată a filmului. Cel puțin eu așa văd lucrurile. Că El Camino cumulează mai degrabă două episoade. Din acest motiv recomand să fi terminat de văzut serialul. Nu văd cum te-ar putea impresiona personajele și întâmplările, dacă intri fresh.

Dar nu vreau să mă întind cu vorba, pentru asta vă aștept în clipul de mai jos.