VIDEO – Cum se conduce Tesla Model S cu 772 de Cai Putere

Am ajuns să urăsc atât de tare mașina asta încât am început s-o iubesc. E ca-n sporturi, când ajungi să ții cu echipa mai mică, the underdog. Iar Tesla mai are un an în care se poate bucura de succes căci vin tare din urmă nemții, cu două mașini chiar anul viitor, Audi E-Tron și Mercedes-Benz EQC. Vin vremuri interesante. Și o dată cu asta tot mai multe modele electrice pe piață.

Dar, cum se conduc aceste mașini electrice? Cu ce e diferit de o mașină obișnuită? Pentru asta am luat un Tesla Model S. Varianta Performance, adică P90D. Aproape 800 de cai putere. Sub 3 secunde până la suta de kilometri. Și cu toate acestea, Elon Musk nu o vinde ca pe un supercar. Ci mașina cu care poți să faci naveta dintr-un punct în altul cu tot cu familia.

Dacă ești genul care-și mai bagă nasul prin tehnologia nouă, nu e chiar așa de complicat de condus. Sunt doar niște rutine noi cu care trebuie să te obișnuiești. Obiceiurile vechi din mașinile clasice dispar. Adică, nu ai nevoie de buton de pornire. Apeși pe frână și bagi în Drive.

Și tu poți să conduci o Tesla: https://teslafeeling.ro/