VIDEO – CUM COMANZI O TESLA IN ROMANIA

La începutul anului, chiar la început, am făcut precomandă pentru Tesla Model 3. Atunci eram sigur de decizia de a cumpăra o mașină electrică nouă, cu aceiași bani cu care probabil puteam lua un sedan de lux plimbat doar 2 ani prin Germania. Mi-am dorit să fac o schimbare majoră în modul în care gândesc viitorul și m-am dus la cea mai inovatoare companie dintre toate, Tesla.

Dacă nu știi, lucrurile sunt puțin mai complicate la Tesla. Dacă vrei mașină cu 0km, plasezi comanda online, pui un avans de 1000 de euro și aștepți. Cât aștepți? Ei bine pentru o țară ca România, la acel moment cel puțin șase luni până la confirmarea comenzii. Și probabil încă șase până la livrare.

Cu avans plătit pe tesla.com, dar fără confirmare, am decis să nu mai aștept când am aflat că deja se găseau Model 3 în Germania, foarte puțin rulate pe la câteva autohaus-uri. Am luat-o de la neamț cu plata prin bancă și am fost să o ridic personal împreună cu Marian Andrei. A fost o experiență inedită, una pe care mi-o voi aminti multă vreme cu plăcere.

Ce s-a schimbat? Abia de acum Tesla acceptă comenzi direct din România, și poți cumpăra, atât un Model 3 cât și Model S sau Model X. O să îți povestesc mai jos de ce nu merită să cumperi cel mai scump și mai performant model de Tesla, chiar dacă ți-l permiți, și ce riscuri trebuie să îți asumi, cel puțin pentru următorii doi ani. Unul este lipsa de service-uri, și deși la mașina asta nu prea are ce să se strice, în caz de accident poți sta mult și bine ”pe tușă” așa cum știm de la prietenii care au avut ghinion de tablă îndoită.

Să ai un Model 3 are însă și multe avantaje, foarte multe, iar experiența de condus, din perspectiva mea, depășește chiar și acele mașini premium la care visam până nu demult.