VIDEO – Ce mâncăm înainte, în timpul și după antrenament

Alegerea suplimentelor e una dintre cele mai mari dileme atunci când vine vorba de sport. Și-aici sunt două extreme: alergi după ce-i mai scump sau iei ce-ți pică în mână, dar efortul fizic nu e pe măsura ”importului” de suplimente. Așadar, nu doar că nu slăbești sau îți îmbunătățești tonusul, dar riști să pui în greutate. Apoi mai e partea în care faci efort fizic intens dar nu dai corpului ce are nevoie, nu doar ca să crească în masă musculară dar și ca să se refacă ușor după antrenament.

Înainte de antrenament, e bine să iei o gustare ușoară. Ideal ar fi un ou și o felie de pâine cu unt, cu o oră și jumătate înainte să pui mâna pe aparate. Nu te va jena stomacul și o să ai și suficientă energie. Dar, dacă mergi la sală devreme, înainte de programul de muncă, poți să rămâi nemâncat dar să-ncepi să te hidratezi cu vreo 30 de minute înainte. Sunt băuturi special concepute ca să îți dea energia de care ai nevoie. Sau mergi la sigur… cu apă.

În timpul antrenamentului ai nevoie doar de lichide. Băuturile cu electroliți sau vitamine nu sunt de fițe, ci sunt concepute pentru sportivi, ca un soi de combustibil. Imediat după sală, e important să-i dai organismului tău proteine și aminoacizi. Nu doar că-i permiți să se refacă repede, ca a doua zi s-o iei de la capăt, dar ajuți și masa musculară să crească. Și te vei simți excelent după aceea pentru că stomacul tău se va simți ușor până la următoarea masă. Atunci când îți recomand un grătar din piept de pui sau curcan și niște legume fierte. Nici mie nu-mi plăceau dar, condimentate corect sunt chiar bune.

Dar multe informații află de la Marius Ginga, antrenor – Vitality Wellness Club Ramada.