VIDEO – Cel mai tare telefon de gaming – Asus Rog Phone II

Deseori am făcut publică „iubirea” mea pentru gaming pe telefoanele smart. Anume, în multe dintre cazuri nu consider acest segment demn de cuvântul gaming. Cel puțin așa era odată, când tot ce găseai pe telefon erau Angry Birds, Cut the Rope și așa mai departe. Dar cum smartphone-urile au evoluat masiv de atunci, vedem acum că sunt în stare să ruleze jocuri demne de consolă și PC.

De aceea au apărut și portări ale unor astfel de jocuri precum Fortnite sau PUBG. Așadar ne regăsim cu un super telefon de gaming care se laudă cu o suită de accesorii, dedicate care să facă experiența alături de jocurile video ceva deosebit. Vorbesc despre Asus ROG Phone II. După ce am trecut prin fiecare accesoriu în parte, pot spune liniștit că era jocurilor video pe device-urile mobile a venit.

Asus ROG Phone II are un display de 6.59 inch capabil de HDR 10-bit, o baterie de 6000mAh, un procesor Qualcomm Snapdragon 855 Plus cu o frecvență de 2.96 Ghz, chipul grafic Adreno 640, 12GB de RAM, un ecran de 120hz pentru o experiență mega fluidă, spațiu de stocare de până la 512 GB, sistem de răcire de ultimă generație și tot felul de specificații care te fac să te miri cât au investit Asus doar ca să facă dintr-un smartphone un veritabil device de mobile gaming. Toate lucrurile acestea sunt impresionante, dar le găsești „doar” în telefon. Noi ne vom concentra în special pe accesoriile lui și cum performează.

TwinView Dock II

TwinView Dock II de exemplu, vine cu același ecran de 120hz, mai are un acumulator de 5000mAh, ca să te asiguri că nu rămâi fără baterie prea curând.

ROG Kunai Gamepad

ROG Kunai Gamepad îl transformă practic într-un Nintendo switch. Cele două mini controllere le poți atașa pe carcasa unde vine conectat telefonul, ori le poți pune într-un Holder-ul special, în cazul în care nu vrei să ții telefonul în mână.

WiGig Display Dock Plus

WiGig Display Dock Plus este componenta de streaming pe care o conectezi la TV și poți face stream direct de pe telefon.

Mobile Desktop Dock

Acestea sunt foarte, foarte tari, dar piesa de rezistență este Mobile Desktop Dock, care transformă telefonul într-un PC. Are o groază de porturi USB, DisplayPort, Thunderbold, audio sau microfon, ca să nu ai ce reproșa ulterior, că ți-a lipsit ceva.

După ce le-am testat pe fiecare în parte, concluzia mea este că Asus ROG Phone II oferă tot ce ai nevoie la un device de mobile gaming. Singura problemă care vine la pachet este lipsa de conținut, dar vina este a dezvoltatorilor de jocuri. ROG II este mai mult decât pregătit, tot ce are nevoie sunt jocurile. Eu sper că vor veni în curând.