Video – Cel mai mare eșec din gaming al anului – Evanghelia Gaming-ului Ep. 8

De ce nu a avut succes Anthem? Jason Schreier de la Kotaku, unul dintre cei mai mari jurnaliști de gaming din lume, a intervievat nouăsprezece persoane care ori au lucrat la Anthem, ori au fost într-un fel sau altul implicați în proiect. Așa că a scris povestea din spatele jocului. Eu m-am gândit să traduc totul într-o formă mai simplă.

Anthem a fost făcut de către BioWare. Echipa din spatele seriilor de mega-succes, precum Mass Effect și Dragon Age. În principiu, Anthem este un online loot shooter, ca Division 2 sau Destiny 2. Ce pot spune despre joc este că deși are părți rele, are și unele părți bune. Cele rele, evident, sunt misiunile mega repetitive, lipsa de conținut și de varietate în arme, pe lângă multe alte dureri de cap. Ce mi-a plăcut totuși este grafica, voice acting-ul, mecanica de shooting și faptul că zbori ca Iron Man

Producția lui Anthem a început în 2012. Dar nu vă imaginați că au lucrat non-stop la el. Din cei șapte ani, s-a lucrat la propriu doar un și an jumătate. Iar să faci așa un joc în doar 12 – 18 luni și apoi să îl distribui, nici timp să îl testezi nu ai. Pe lângă numeroasele tragedii comice care au avut loc la joc, se numără și faptul că nici măcar nu trebuia să se cheme Anthem, ci Beyond! Aparent, echipa avea până și tricouri printate cu Beyond. Dar din cauza problemelor legale cu trademark-ul Beyond, s-au sucit doar cu doar câteva zile înainte de marele anunț din 2017.

Jocul inițial, pe atunci poreclit Dylan după Bob Dylan, era complet diferit. Viziunea nu implica să fie similar cu Destiny sau Division. Ci să joci alături de prieteni, să ieșiți într-un costum NASA și să încercați să supraviețuiți cât mai mult. Dar în 2014, această viziunea a pierit. Fiindcă liderul de proiect a plecat de la BioWare. În 2015 a venit alt șef de la alt joc, doar viziunea lui nu era populară deloc printre oameni. Aparent nu s-a înțeles cu cei care lucrau încă de la început la Anthem și în 2016 a plecat și el.

Acestea fac parte din multitudinea de exemple care au mers greșit cu producția. Doar că eu mă voi opri aici, ca să continui în clipul de mai sus. Spor la vizionat și vă aștept în secțiunea de comentarii.