VIDEO – Ce este CASCO

CASCO. Această enigmă a lumii asigurărilor. E țeapă sau chiar ai nevoie? În primul rând depinde de cât de mult ții la mașina ta. Eu recomand CASCO nu doar pentru greșelile pe care tu le poți face, inevitabile de altfel, dar și pentru acele situații în care autoturismul tău suferă din cauza neatenției altor șoferi. Ce faci dacă el e asigurat la o firmă NO-NAME? Nu dau nume, dar sunt pățit. Mi-am lăsat mașina două luni în service pentru niște uși înfundate. Și nu pentru nu existau piese pe stoc, ci pentru că firma de asigurări refuza plata iar service-ul nu a vrut să-mi dea mașina.

CASCO este o poliță de asigurare opțională. Așa cum îi spune și numele: CASualty&COllision, asigurarea despăgubește în aproape toate situațiile în care tu poți să nu să fii de vină. Inundații, accidente, acte de vandalism, furt de oglinzi, jante sparte, anvelope tăiate etc. În anumite situații, la pachet vine și cu asistență rutieră, asigurări de accident pentru toți pasagerii dar și pentru micile zgârieturi care pot apărea prin parcare.

Ai nevoie de CASCO? Da! Dacă ții la mașina ta, e de preferat. Te scapă de un stres semnificativ. Ce faci dacă ai o mașină nouă și tot lași să strângă semne pe ea și vine momentul când trebuie s-o vinzi? Dacă îți sunt furate oglinzile? Dacă ia foc? Sau e furată? Pentru un cost insignifiant lunar scapi de niște stre inutil, mai ales că muncești de zor pentru mașina ta care te duce la muncă pentru a o plăti.