Video – Ce a făcut Codrin cu Tesla Model S

Tesla nu mai are cu ce să mă surprindă până la Roadster. Accelerația? E distractivă în primele zile. Ți se taie repede când știi că cel mai apropiat service este în Austria. Liniștea? Te obișnuiești și vrei să fie la fel pe oricare alt autoturism cu care mergi. Tehnologia? Și despre asta am tot vorbit, e la ani lumină de oferta oricărui producător european iar eu o pot naviga deja cu ochii închiși.

Cum se simte pentru un om de rând? Cineva care nu a mai experimentat prima sută de kilometri pe oră în trei secunde? Omul cu nume de familie, Codrin Gabriel Spiridon este invitatul meu din această săptămână.

I-am promis că-l las să conducă un Model S cu aproape 800 de cai-putere, doar că să-l pot lua din fața laptopului Lenovo Legion Y740. Greu dai de el zilele acestea, dar ăsta-i un alt subiect de dezbătut pe viitor, cu departamentul de HR.

Codrin mi-a adus aminte de mine în primele teste auto pe care le-am făcut. Eram bucuros să apăs orice buton, s-o calc tare. Ba chiar am făcut o frânare de urgență involuntară într-un Infinity FX30d, pentru că am apăsat pedala de frână cu ambele picioare. Obișnuit fiind cu ambreiajul. Așadar, îl înțeleg perfect.

Când apeși pe pedala de accelerație în Tesla Model S, creierul ți se blochează. Nu știi cum să reacționezi și rămâi cu piciorul blocat. Trei secunde se simt ca un minut. Trebui să apeși pe pedala de frână apoi ca să-ți reașezi organele.

Efectul WOW este fantastic. Și asta-i reacția tuturor oamenilor când merg pentru prima dată cu o mașină electrică. Senzația dă dependență și te întrebi de ce durează atât de mult această electrificare. Pe Codrin l-am câștigat.

Dacă vrei să conduci și tu un Tesla Model S intră pe https://teslafeeling.ro/