VIDEO – Big Boys Toys, ep. 3 – Acrobație cu planorul

Știi că cea mai bună metodă de-ați învinge frica e să te arunci cu capul înainte și să faci neprevăzutul. Am fobie de tot ce înseamnă rollercoaster, aventura park sau acrobații. Mi-e teamă că nu am eu controlul. În același timp îmi doresc foarte tare să le experimentez pe toate, la un moment dat.

Și-așa am ajuns la planor. Tavi Stăvilă, pilot și instructor la Aeroclubul României și parte din echipa White Wings este cel care m-a inițiat. M-a luat calm, mi-a dat manșa apoi a urmat și primul looping din viața mea. Oh, și ce tare a fost. Mi-a dispărut instant orice temere dar am rămas cu o amețeală zdravănă de la urechea internă.

Zborul cu planorul este superb. Ai nevoie de un mosor sau un avion pentru tractare și odată ajuns la altitudine ai minute bune de zbor în liniște. O liniște greu de descris pentru că auzi doar vântul care mângâie cupola. Ești ca un avion de hârtie doar că mai greu.

E greu de pilotat? De ținut în aer nu e greu, după ce te obișnuiești cu comenzile, însă decolarea la coada avionului, pare înfricoșător. Cei mai mulți cu care am stat de vorbă și i-am întrebat despre planor vs. avion, cei mai mulți spun că planorul e mult mai distractiv de zburat, doar pentru că trebuie să fie atenți le fiecare curent de aer, cât pierd din altitudine și dacă ajung până la pista de aterizare.

Și ce e cel mai fain e că am experimentat acest zbor ca-ntr-o zi de sărbătoare. Atmosfera de la Aeroclubul României e fantastică, se vede că toți oamenii de-acolo sunt apropiați datorită acestui hobby frumos. Mulțumesc Tavi și Teo (White Wings) pentru cel mai frumos zbor din viața mea.