Video – Apple Arcade pe iPhone 11 Pro

Aproape cu fiecare ocazie posibilă mi-am făcut publică „adorația” mea pentru jocurile pe telefoanele smart ori tablete. Părerea mea este că în afară de unele care sunt portate de pe PC sau consolă, nu prea ai ce să joci la modul serios. Mă refer la zeci de ore de gameplay investite într-o poveste care te prinde cap-coadă. Totuși, în industria gaming-ului există destule platforme și jocuri pentru toată lumea.

Un astfel de exemplu este serviciul Apple Arcade la care te poți abona pentru 5 Euro pe lună sau aproximativ 25 de RON. Îl poți găsi pe dispozitivele Apple, dar nu pe toate. Deocamdată rulează pe iPhone-uri, iPad-uri și Apple TV, dar nu și pe MacBook-uri. Sunt sigur că în viitorul apropiat va fi lansat și acolo.

Image result for apple arcade

Acestea fiind spuse, deși nu îmi plac jocurile de mobile, apreciez industria și importanța ei pentru miliarde de oameni. De aceea am zis să îl încerc pe un iPhone 11 Pro. După ce l-am butonat destul, am ajuns la concluzia că este un serviciu bun pe care merită să dai cei 25 de RON pe lună, dacă îți plac jocurile de pe AppStore și nu vrei să plătești pentru fiecare joc individual. Asta nu înseamnă că ai toate aplicațille la dispoziție, dar abia s-a lansat și sunt sigur că librăria va crește vertiginos în lunile și anii ce vor urma.

În primul rând, nu te aștepta la streaming. Apple Arcade nu face asta. În loc de un serviciu de așa natură precum Netflix sau Google Stadia, este mai înrudit cu Xbox Game Pass. Adică îți activezi aplicația și downloadezi jocurile, ele rulând pe hardware-ul telefonului.

Image result for oceanhorn 2

Pentru o experiență cât mai plăcută, am decis să testez două jocuri și să văd cum rulează. Primul a fost Oceanhorn 2, un joc cu o grafică excepțională, iar al doilea Cat Quest II, un joc cute care prinde la cei mici sau chiar la prietenele care nu se ating de gaming-ul hardcore de pe PS4, PC sau Xbox. Ca să vedeți de ce mi-a plăcut Apple Arcade, vă invit să dați unclick pe clipul de mai sus.