VIDEO – Android Auto și Apple CarPlay – Ce sunt și ce fac

Android Auto și Apple CarPlay

Android Auto și Apple CarPlay sunt două sisteme concurente care îți permit conectarea smartphone-ului la sistemul multimedia al unei mașini. Probabil că ne-ai auzit vorbind despre ele în testele noastre dar nu am avut timp să detaliem subiectul, așa că le-am dedicat un material separat.

Până acum ceva vreme nu erau disponibile pentru piața din România, dar străinii puteau să se bucure de aceste tehnologii. Între timp, au ajuns și la noi și sunt disponibile pe mașinile care suportă cele două tehnologii. Cum te conectezi? Simplu. Trebuie doar să cuplezi cablul de date al smartphone-ului la mufa USB dedicată a mașinii și apoi să apeși câteva butoane pe ambele dispozitive. Odată legat la mașină, poți să efectuezi apeluri prin intermediul sistemului multimedia, să asculți muzică prin Spotify sau alt serviciu similar, să dictezi mesaje SMS și să primești indicații de navigare.

Din păcate, nu toți producătorii oferă suport pentru Android Auto sau Apple CarPlay fără să îți ceară bani în plus față de echiparea standard a mașinii. Mai mult decât atât, este posibil să fii nevoit să mai cumperi câteva opționale ca să poți conecta telefonul la mașină. Depinde de la un producător la altul și de la un model la altul acest aspect, însă trebuie să știi de la început că vor exista anumite costuri. Întreabă la dealer înainte să-ți cumperi mașina, ca să nu stai după aceea pe forumuri să cauți răspunsuri.

O unitate multimedia cu suport pentru Android Auto și Apple CarPlay o să te coste vreo 500 de euro, poate chiar mai mult, dar nu cumperi așa ceva în fiecare an. Nu aștepta să se ieftinească aceste sisteme, până și o unitate multimedia chinezească, fără aceste tehnologii, ajunge să coste câteva sute de euro, deci nu îți face speranțe prea mari de la mărcile de top din domeniu.

Dar hai să nu mai lungim vorba, cred că este timpul să urmărești materialul nostru despre Android Auto și Apple CarPlay.