VIDEO – 5 CC – Sport sângeros, mașina din cannabis și gin pe două roți

Am fost fan Bruce Lee în copilărie. Serios! De aceea și tricoul de la Corina Băcanu mi-a trezit amintiri frumoase și am ales să îl scot în lume. Și dacă tot vorbim de Bruce Lee am început ediția din această seară cu un sport brutal și pe alocuri sângeros, vechi, încă din secolul al-XVI-lea. Se numește Calcio Storico și tot ce trebuie să faci este să dai pumni în cap sau la coaste, picioare în ficați, piedici la țurloaie, strangulări, și orice altceva, atâta timp cât marchezi în poarta adversă. Deci desfrâu total dacă, din întâmplare sau intenționat, te afli la Florența, în piața Santa Croce, atunci când are loc atacul. 

Trecem la ceva ce o sa va placa mai tare. Mașina făcută 100% din fibră de cannabis. Da, cannabis. Pun pariu că Bob Marley, dacă ar mai trăi, și-ar dori și el o mașină ca asta. Are țesătură de cânepă în loc de tablă și numai 50 de kilograme de hâldan au fost de ajuns pentru ca inventatorul, Bruce Dietzen, să confecționeze capote, hayon, aripi, contraaripi, tot ce trebuie. Prototipul a costat 200 de mii de dolari. 

De la mașini trecem la gin…pe două roți. Unul deloc ieftin și cu un ingredient special, demn de menționat: piese de motocicletă Harley Davidson. Licoarea se numește „The Archaeologist„ și ideea să amestece alcoolul cu oțelul i-a venit, deloc surprinzător, unui german pe nume Uwe Ehinger. Piesele, găsite prin Coreea de Sud, Chile și Mexic sunt sterilizate apoi îmbrăcate în folie de staniu și ferecate în sticlele făurite manual și apoi umplute cu gin. 900 de euro/bucata, cea mai ieftină dintre ele.

Sport sângeros

Caroseria din cannabis

Hotelul miliardarilor

Gin cu aromă de aventură

Străjerul cu ochi de vultur