[Video] 3 exerciții de relaxare la birou

Mediul de lucru sedentar, fie ca este la birou, la casa de marcat, la volan sau oriunde altundeva, nu prea poate fi asociat cu relaxarea. Iar dacă angajatorul tău nu îți oferă sesiuni săptămânale de masaj, șansele să faci exerciții de relaxare la birou sunt destul de mici. Bine, nu vorbim de mișcări complexe aici, care să atragă privirile suspecte ale colegilor, ci de unele simple dar axate pe grupe musculare cu un stres destul de ridicat din zona gâtului, brațelor sau lombară.

În România numărul angajatorilor care oferă beneficii abonamente la sala de fitness, terapeut care vine săptămânal la birou sau fotolii de masaj în zone de relaxare sunt tot mai mulți. Bineînțeles că în frunte sunt multinaționalele care urmează trendurile din Vest, dar sunt și firme autohtone care oferă astfel de beneficii pentru a fi competitivi pe piața muncii. Dacă angajatorul tău nu a luat nicio măsură în acest sens, poate e timpul să i-o ceri tu. Indiferent de situația ta, poți face exerciții de relaxare la birou în orice moment al zilei. Nici nu ai nevoie de cine știe ce echipament special, doar să stai pe scaun.

Până la urmă orice tip de mișcare e eficientă, dar noi aici vorbim de cele mai simple și eficiente exerciții de relaxare pe care le poti face la birou. Decât să îmi dau eu cu părerea ce exerciții ar fi mai bune, mai bine l-am întrebat pe Riccardo Lombardi, și bine am făcut pentru că exercițiul acela cu vârful nasului este ideal! Vă explică el în clipul de mai jos despre ce e vorba.

Acum să nu crezi că de atât ai nevoie de evita problemele ce vin din stat într-un scaun o bună parte a zilei. Nici vorbă! Dar și dacă le faci pe acestea, tot e un început. Hai, să te vedem, 1, 2, 3…

Muțumim Belle Maison SPA pentru găzduire.