Venice Beach – Cea mai cool plajă

Sunt deja pentru a treia oară în Los Angeles. Și de fiecare dată primul obiectiv vizitat a fost Venice Beach. E locul în care primești de toate: sunetul oceanului, briza, nisipul fin în care nu găsești chiștoace dar și multă artă și muzică. Aici a luat naștere formația The Doors.

E locul perfect de promenadă după un prânz vegan așa cum se poartă-n zonă. Și-apropo, dacă te-ai jucat GTA5, e fix locul de unde începe povestea. Așadar, recomand s-o iei la pas dinspre Venice Fishing Pier până la celălalt ponton celebru: Santa Monica Pier.

Și încă un sfat, vizitează pe lumină. Seara sunt oameni fără case care ocupă toată lungimea trotuarului. Este nesigur mai ales dacă arăți a turist.

Altfel, sunt o mulțime de artiști care fac tablouri din orice: din resturi de plăci de surf, vinyluri, tricouri, scoici. Trupe de improvizații, ba chiar și-un chitarist pe role.

Un loc foarte tare de pierdut timpul e pe marginea terenurilor de baschet. Se-ncing niște meciuri aici de-ți lasă impresia că sunt toți jucători de NBA.

Skaterii au și ei zona lor cu un skatepark uriaș și bine întreținut. Cei pe care i-am văzut aici par gata să participe în competiții internaționale. Sunt excepționali și sunt curios care-s legile nescrise ale lor, dacă lasă pe oricine în bowl sau trebuie să dai vreun test.

Un alt loc istoric din Venice Beach este Muscle Beach – e locul din care a pornit toată nebunia cu GYM-urile. Aici se antrena și Arnold Schwrzenegger.

După vreo 30-40 de minute se termină zona rezidențială (Ocean Front). Apropo, cea mai ieftină casă pleacă de pe la vreo 2.5 milioane de dolari. Una ok cu 3 dormitoare e pe la vreo 5 acum pe zillow.

După zona rezidențială urmează Santa Monica Pier și ek mi-e cunoscut din GTA5 și San Andreas. Cu siguranță ai sărit și tu cu mașina în ocean de pe acest ponton. Dacă te lovește foamea, îți recomand să te oprești aici. Sunt câteva restaurante curate și nu foarte scumpe. Eu am cinstit un Surf&Turf la BubbaGump.