Unde să îți petreci sărbătorile de iarnă

Sărbătorile de iarnă se numără printre cele mai memorabile experiențe din an. Iar dorința de a ni le petrece într-un mediu nou rămâne neschimbată. De aceea m-am gândit să aleg câteva locuri unde am putea crea niște amintiri demne de povestit, după întoarcere.

ÎN STRĂINĂTATE

Leipzig, Germania

Prima destinație, Lepzig, Germania. Punctul de atracție de aici este bineînțeles piața Marktplatz. Centrul are o istorie îndelungată, datând încă de la 1458. Acolo vei găsi peste 250 de standuri iluminate în spiritul sărbătorilor, un pom de Crăciun care măsoară peste douăzeci de metri înălțime, parcă ieșit din filme, nenumărate spectacole live, iar toate acestea fac ca piața să prindă viață și să arate ca dintr-un film Disney.

Nici nu trebuie să te îmbraci ca pentru Everest, căci în medie, temperatura ajunge în jurul a 2 grade Celsius. Cât despre cazare, poți găsi hoteluri cu prețuri de la 162 RON pe noapte până la 928 RON pe noapte.

Rovaniemi, Laponia, Finlanda.

A doua destinație este sediul lui Moș Crăciun însuși, Laponia. Aici v-a trebui totuși să vă luați cel mai călduros fular, fiindcă temperatura medie din decembrie este de -11 grade Celsius. Și bineînțeles ghetele de iarnă, fiindcă în Laponia ninge 183 de zile pe an.

Ca activități îți sugerez să îl întâlnești pe „bătrân”. Dacă ești aventuros, poate îți surâde o sanie trasă de reni, un tur al orașului cu șoferii locali, câinii husky, sau poți explora în liniște grădina zoologică arctică. Ori începi să străbați pe jos nămeții și să te minunezi la luminile cerului nordic. O priveliște de neegalat.

Prețurile de cazare variază între 200 RON și chiar 2500 RON pe noapte.

Bruxelles, Belgia

Pentru a treia destinație am ales locul unde se iau marile hotărâri cu privire la viitorul Europei. Anume, Bruxelles, Belgia. Temperatura medie este de 5 grade Celsius, deci cu siguranță nu vei îngheța de frig.

Pe lângă standurile de Crăciun doldora cu suveniruri și cadouri pe care le poți cumpăra pentru cei dragi, te sfătuiesc să iei o pauză ca să admiri cu grandoare bradului de Crăciun din Grand Place. Vei mai găsi show-uri de splendoare cu muzică și lumini, iar dacă simți că ai stat prea mult într-un loc, te invit la o tură cu patinele de gheață la Marche aux Poissons.

Cât despre prețurile de cazare, ele pornesc de la 182 Ron pe noapte pentru o cameră dublă, până la 1400 ron. Mă refer în momentul de față. Deoarece cum bine știm cu toții, prețurile cresc cum se apropie Crăciunul.

ÎN ROMÂNIA

Dacă călătoriile în afara țării nu sunt pe placul tău ori din varii motive nu poți ajunge peste hotare, am câteva sugestii de vacanță și pe meleagurile noastre.

BĂILE FELIX

Prima destinație pe care am ales-o este la Băile Felix, de lângă Oradea. Motivul pentru care l-am inclus este contrastul de temperatură. Ce poate fi mai relaxant atunci când îngheți afară, decât să faci o baie caldă.

Prețurile de cazare pentru o persoană variază în funcție de durată. Vei putea găsi un sejur de trei nopți la 800-850 RON, de patru nopți între 1000-1050 RON, iar pentru o ședere de cinci sau șase nopți, prețurile variază între 1150 RON și 1350 RON de persoană.

De asemenea vei putea participa la tăierea tradițională a porcului de pe 24 decembrie și vei avea acces la piscinele interioare sau exterioare cu apă termală, jacuzzi, saune, baze sportive, internet, cât și parcare.

CASTELUL BRAN

La doar 800 de metri faimosul castel Bran, vei putea găsi un complex aflat pe o suprafață de 60.000 de metri pătrați. Cele 12 vile au o capacitate între 5 și 24 de camere, o bază de agrement, sală de teatru, ori un parc istoric.

Un pachet de patru nopți variază între 1250 RON și 1900 RON. În oferte bineînțeles că regăsim pomana porcului pe data de 24 decembrie. De asemenea vor fi spectacole cu foc de tabără, muzică folk, nelipsitul vin fiert, un foc obligatoriu de artificii și chiar piese de teatru pentru cei mici.

POIANA BRAȘOV

Cu siguranță orice român va petrece Crăciunul la Poiana Brașov măcar odată în viață. În funcție de hotel, putem găsi sejururi cu toate mesele incluse. Ba mai mult, putem găsi și oferte cu all-inclusive. 

Prețurile pornesc de la 140 de Euro și ajung chiar și până la 500 de Euro de persoană. În ofertele de sezon putem găsi restaurante cu petreceri în fiecare seară, o cină festivă de Revelion, chiar și un brunch pe 1 ianuarie 2019. Alte beneficii vin sub forma accesului la centrele de spa. Adică la piscină, jacuzzi interior cât și exterior, saune uscate sau umede și chiar o sală de fitness. Spun că merge un pic de exercițiu fizic după atâtea mese de Crăciun. Iar resorturile faimoase de ski sunt atracția principală. Eu sunt un împătimit al plăcilor de snowboard, așa că asta aș alege să închiriez.

Ei bine, cam atât cu înșiruirea de destinații de vacanță pentru sărbătorile de iarnă. Sunt sigur că aveți sugestii și mai bune decât atât, iar eu aștept să le aflu în secțiunea de comentarii. Nu uitați să schimbați la timp anvelopele și să vă interesați de vreme înainte să porniți la drum. Numai bine!