Trucuri pentru o baie elegantă

Ai ales cu atenție mobilierul pentru living, te-ai gândit nopți întregi la patul perfect, ai pierdut mult timp analizând și alegând accesoriile potrivite iar atunci când a venit vorba de amenajarea bucătăriei, te-ai săturat de câte vizite ai făcut în magazinele specializate. Dar atunci când vine vorba despre baie, nu te gândești decât cum poți rezolva mai corect, mai funcțional și, de ce nu, mai ieftin. Din păcate, mulți gândesc așa, însă baia este un spațiu extrem de important, fiind locul în care te pregătești pentru o nouă zi și oază de liniște seara, când vrei să te relaxezi cu un duș fierbinte. Cu câteva trucuri inteligente, poți oferi băii tale o notă aparte de eleganță, ca și cum ar fi decupată din cataloagele designerilor celebrii.

Idei minimaliste

baie elegantă

Știu, facem ce facem și revenim la minimalism, însă principiile acestui stil sunt ușor de aplicat și pot oferi o notă de distincție oricărei amenajări, atunci când sunt bine puse în aplicare. Pe lângă beneficiile estetice, aplicarea acestui stil te va ajuta să obții o amenajare corectă și funcțională. Alege finisaje cu design simplu, în nuanțe deschise, și obiecte sanitare cu un design modern și linii simple. Masca pentru chiuvetă trebuie să respecte același stil, însă dacă vrei să dai o notă ușor excentrică, optează pentru o oglindă cu o ramă interesantă.

Mix&Match

Dacă minimalismul nu e chiar pe gustul tău, îndreaptă-te spre eclectism și combină elemente cât mai diferite. Dacă obiectele sanitare au un design simplu și curat, alege depozitări colorate sau o oglindă cu ramă clasică, aurie. Te poți juca și cu corpurile de iluminat, evitându-le pe cele clasice montate deasupra oglinzii. Alege unele cu design geometric sau, de ce nu, un candelabru, modern sau clasic, pe care să îl amplasezi central. Atunci când combini elemente foarte diferite este bine să păstrezi fundalul cât mai simplu, pentru a nu încărca spațiul, așa că optează pentru un model de faianță monocrom și pentru gresie cu design cât mai simplu.

Finisaje diferite

baie elegantă

Atunci când te gândești la amenajarea unei băi, combinația de gresie și faianță pare de la sine înțeleasă, dar având în vedere cât de mult a evoluat tehnologia, mai nou poți aduce în acest spațiu umed orice finisaj îți face cu ochiul. Renunță la banala gresie în favoarea unei pardoseli din lemn masiv tratat pentru a rezista la umezeală sau îndreaptă-te spre un vibe mai industrial, alegând betonul. Pereții îi poți placa cu lemn, mozaic, îi poți zugrăvi cu un var special, poți monta plăci de sticlă sau, de ce nu, îi poți decora cu un tapet cu model interesant. Alege să te exprimi așa cum vrei și combină finisajele preferate pentru un rezultat interesant.

Joacă-te în lumini și nuanțe

baie elegantă

În funcție de dimensiunile băii tale, poți profita de culori ieșite din comun pentru a da un plus de eleganță spațiului. Dacă ai noroc iar baia ta este mare și luminoasă, optează pentru culori închise ce vor spori senzația de lux, cum ar fi violetul, bordoul sau smardaldul, sau, de ce nu, chiar și negru. Totuși, atunci când încerci să amenajezi o baie de dimensiuni mai mici sau care nu prea beneficiază de lumina naturală, alege nuanțe deschise de albastru, galben sau verde și ajută-te de oglinzi și corpuri de iluminat pentru a oferi senzația de un spațiu mai mare și mai luminos.

Baia este ca ultima tușă de culoare dintr-un tablou iar atunci când o amenajezi cu stil și atenție, poate completa imaginea deosebită a locuinței. Acordă atenție și acestui spațiu și transformă-l într-o oază de liniște.