Trenduri majore în modă – 2020

Processed with VSCO with a4 preset

Nu știu tu, dar eu efectiv parcă nu mai găsesc nimic să-mi placă atunci când vine vorba de îmbrăcăminte. Mă refer, evident, la lucruri pe care să le văd, să-mi placă din prima și să mi le doresc mult. Pentru că, să fim serioși, dacă vrei să faci cumpărături doar de dragul de-a cheltui, oferte există destule. Însă, parcă nu mai găsesc acel ceva special la care să-mi rămână gândul și pe care odată cumpărăt să-l port până nu mai pot. Știi tu, exact cum faci atunci când descoperi o melodie nouă și o asculți până la epuizare. 

Ei bine, pe de-o parte știu care este motivul pentru care nu mă mai mulțumește nimic. Principalul factor este perioada în care ne aflăm. Mai exact, suntem între sezoane. Dacă ar fi să extrapolăm, în fiecare an avem două sezoane – unul cald și unul rece, două intermediare. O dată trecem de la cel rece la cel cald iar a doua oară invers. Da, știu, pare o problemă de grădiniță gen iarna nu-i ca vara. Ce vreau eu de fapt să spun este că cele două sezoane importante sunt dominate de anumite ținute, culori, texturi și materiale. În schimb, sezoanele intermediare reprezintă o trecere între cele două. Acestă perioadă de tranziție aș numi-o chiar astenie. După o iarnă lungă, dominată de anumite elemente vestimentare, parcă simțim nevoia de puțină culoare, de alte combinații, de alte materiale. Însă, de cele mai multe ori, vremea nu ține cu noi. Și dacă o zi ne permite să adoptăm o ținută mai lejeră, următoarea zi ne obligă să revenim la geaca cu puf și bocanci. 

De aceea acestă incertitudine coroborată cu nevoia unei schimbări duc la această stare de astenie. Astfel ajungem să avem impresia că nu mai avem cu ce să ne îmbrăcăm, că toate hainele pe care le avem sunt plictisitoare, că ne-am săturat de bocanci și jachete groase și tot așa. Înțelegi ideea, nu? Cu alte cuvinte simțim nevoia unei schimbări majore. Însă, sfatul meu este să nu le lași vrăjit de acest miraj și să nu începi să cumperi compulsiv. În primul rând, chiar și ofertele magazinelor sunt ceva mai sărace pentru că deocamdată avem parte doar de un preambul al colecțiilor de primăvară, multe magazine încă expun articolele vestimentare de iarnă, deci într-un final nu ajungi să cumperi haine de sezon. Tranziția la colecțiile de primăvară-vară se face un pic mai târziu, așa că nu te pripii să cumperi ceva.

Lăsăm un pic de-o parte ideea cumpărăturilor, cel puțin pentru un moment, și aruncăm o privire asupra trendurilor majore în 2020. 

Ținute neglijente

În niciun caz nu vorbim de haine murdare sau rupte ori combinații rupte din context. Mai degrabă ne referim la ținute lejere, supradimensionate în care să te simți foarte relaxat. Gândește-te dacă vrei la ținutele de vacanță în care te simți foarte bine deși nu depui un efort considerabil. 

Tropical

Și că tot vorbeam de vacanță, tropicool este un al trend care va fi la mare căutare anul acesta. Printuri, cămăși hawaiene, expolzie de culoare și în general orice te duce cu gândul la tropical. Sincer să fiu, înafara printurilor extrem de colorate nu pot spune că îmi place ceva în mod special la acest trend, cu atât mai puțin cămășile cu mânecă scurtă. Totuși, aștept să văd abordarea practică a caselor de modă și mai vorbim.

Mult denim

Poate cel mai longeviv material, popular în fiecare sezon, denimul nu putea să lipsească nici aul acesta de pe lista trendurilor majore. Evident, în fiecare an vorbim de diferite declinări și interpretări. Anul acesta se poartă așa numitele costume de blug. Nu, nu mergem la cununie în blugi, ci ne referim mai degrabă la ținute formate din cel puțin două elemente din denim. 

Multe buzunare

Ăsta este încă un trend pe care eu cel puțin nu-l voi aborda. pantalonii sau jachetele cargo cu multe buzunare n-au fost niciodată pe gustul meu, iar dacă anul acesta vorbim de o exagerare când vine vorba de numărul de buzunare, cu siguranță acest trend devine chiar mai puțin atractiv pentru mine. Însă, pentru că îl regăsim pe lista cu trenduri nu aveam cum să nu-l amintesc. Sunt printre voi amatori de pantaloni cargo?

Tunici supradimenionate

Ei bine, a venit timpul să mai prezint și trenduri pe gustul meu, iar acesta este unul parcă gândit pentru mine. Dintre toate tipurile de cămăși cele tip tunică sunt preferatele mele. Dacă mai sunt și puțin mai lungi cu atât mai bine. Gulerul mao a fost și este printre modelele mele preferate pentru că este cumva compromisul perfect între stilul formal și informal. Croiul tipic de cămașă oferă eleganță, în timp ce gulerul de tip tunică oferă un plus de lejeritate.

Boho chic masculin

Stilul boho chic este unul foarte popular mai ales în rândul femeilor deși în mod neoficial și bărbații au abordat acest stil încă de la apariția lui. Termenul de BOHO este o abreviere a cuvintelor Bohemian Homeless, adică om al străzii boem. Stilul are de asemenea influențe hippie inpirate din moda anilor ’70. Anul acesta designerii ne oferă și unele interpretări masculine și sunt tare curios dacă va avea cu adevărat succes. 

Ei bine, acestea sunt doar șase din multitudinea de trenduri preconizate pentru anul 2020. Însă, după cum știi deja, designerii propun în fiecare an mai multe abordări, dar tot la latitudinea cosumatorilor rămâne să decidă ce preferă în noul sezon. Motiv pentru care nu putem decât să așteptăm să apară primele colecții de primăvară-vară și să vedem ce preferințe se conturează. Până atunci lasă-mi un comentaiu în care să-mi spui care este trendul tău preferat și mai ales de ce.