Trei locuri frumoase unde să mănânci în Cluj

Pentru că mulți dintre voi mi-ați cerut să vă recomand locuri interesante de vizitat, altele decât în București, am profitat de mini-vacanța mea la Cluj ca să adun informații. Mi-am pus pe listă mai multe locuri pe care voiam să le vizitez dar și preparate pe care abia așteptam să le încerc. Prin urmare, am luat la picior mai multe restaurante și cafenele din Cluj că să îți pot recomanda câteva. Iată mai jos ce am ales.

Toulouse – Restaurant, Cafe, Brasserie

mănânci în Cluj

Localizat în centrul Clujului, așa cum sugerează și numele, Toulouse este un restaurant inspirat de braseriile pariziene. Are un aer ușor sofistificat dar în același timp primitor. Interiorul este decorat cu o podea în carouri ceramice alb-negru ce te duce cu gândul la un joc de șah. Mobilierul este din lemn clasic ce degajă un aer extrem de familial, iar pereții completează vizual cu o compoziție de rame vechi.

Meniul este unul destul de stufos, iar cele mai multe preparate sunt starterele și sandwich-urile. Dacă vrei totuși un fel mai serios de mâncare, găsești în meniu și preparate precum rață confiată (preferatele mele), coaste de porc sau paste. Un lucru care nu m-a încântat prea tare la meniu este faptul că este săracăcios când vine vorba de supe, fiind disponibile doar două feluri. Prețurile nu sunt chiar accesibile, dar nici prea mari. 

Zama

Zama este un restaurant ce iese în evidență printr-o atmosferă modernă cu influențe rustice. Localizat și el tot în centru, se recomandă a fi un local în care poți încerca preparatele tradiționale transilvănene. Așa cum spuneam, amenajarea este bazată pe un concept modern cu influențe rustice. O parte dintre pereți au fost curățați în așa fel încât se pot vedea straturile de zugrăveală adunate în timp, cealaltă parte fiind acoperită de cărămidă. Mobilierul este din lemn, în contrast fiind tapițeria canapelelor și scaunelor în nuanțe de albastru și verde.

După cum ți-ai dat deja seama, meniul conține preparate tradiționale transilvănene, însă găsești și preparate din bucătăria italiană. Un mare plus pentru faptul că au o listă de ingrediente din care poți alege pentru a-ți crea un mic dejun personalizat, ceva ce-mi doresc de mult să întâlnesc. În meniu găsești și secțiunea de zămuri, după cum spune și numele, ca fel principal, dar și paste și diverse preparate la grill. Încântat de faptul că am de unde alege, eu mi-am comandat o zamă de hiribe și ca fel principal un gulaș transilvănean de vițel. Desert? Preferatul meu, lapte de pasăre. Per total, mi-a plăcut experiența la Zama, iar prețurile nu sunt cele mai mici, dar mi-au părut accesibile.

Eggcetera

Pentru că tare mult mi-a plăcut conceptul și numele inspirat ales, a treia recomandare va fi Eggcetera. Amplasat tot central aici poți servi Breakfast & Brunch, adică micul dejun și masa dintre el și prânz. La prima vedere, încăperea nu te dă pe spate, decorul este unul simplu, minimalist. O masă lungă cu mai multe scaune, fix la intrare, te împinge la conversație cu oameni ce nu fac parte din cercul tău de prieteni și asta mi se pare foarte mișto. Meniul este simplu, conține o varietate de ingrediente pe care le poți combina cu ouă, dar și fructe dacă asta preferi dimineața. Nici cei care se trezesc cu poftă de ceva dulce nu sunt neglijați. Prețurile sunt și aici accesibile. Așadar, dacă ești amator de brunch sau vrei un mic-dejun simplu și gustos, merită încercat.