Cum te pregătești pentru masa de Paște

De câteva zile suntem nevoiți la propriu să stăm acasă și e mai bine așa. Doar astfel vom trece mai repede peste această pandemie. Ii se mai spune și ”social distancing” adică distanțare socială, deși dacă mă gândesc mai bine nu am petrecut mai mult timp ca acum cu familia și cu cei dragi. Acum e momentul să vedeți cât de bine vă înțelegeți, indiferent dacă v-ați cunoscut recent sau sunteți însurați de 15 ani. Dar deja deviez prea mult de la subiect, hai să vorbim despre cum să îți faci cumpărăturile de orice fel, de pe internet, mai ales în contextul actual.

Alimentele de bază sunt probabil primele care te interesează atunci când vine vorba de o criză. Sunt mai greu de găsit online însă am câteva soluții pentru tine, testate desigur și de mine.

Pentru masa pe Paște

Anul acesta, Sărbătoarea Paștelui va fi total diferită de ce am trăi cu toții până acum. De fapt, anul 2020 un an atipic, motiv pentru care trebuie să ne adaptăm. Deși pentru noi românii sărbătorile mari, important sunt în special despre revedea cu cei dragi și mai ales despre mese îmbelșugate, ei bine anul acesta lucrurile trebuie să stea altfel.

În era tehnologiei să te vezi cu cei dragi este cât se poate de simplu și de accesibil. La fel și cu masa plină de bunătăți. Știi deja mulțimea de aplicații de pe care poți comanda mâncare acasă, deci cu siguranță n-ai de ce să-ți faci griji. Și pentru aceia dintre voi care nu sunt alături de familie, deci nu se pot bucura de bucate tradiționale, m-am gândit să vă vin în ajutor. Am făcut o listă cu câteva restaurante care fac livrări de tot ce-ți poftește inima: de la drob, ciorbă și friptură de miel și până la ouă roșii, salată de vinete și, evident, cozonac și alte bunătăți dulci. Ce-i drept, dacă îți doreai să ai de unde alege ar fi trebuit să te organizezi din timp, însă am găsit eu câteva locuri de unde-ți poți comanda tot ce-ți dorești.

Moșia Corbeanca

Prietenii de la Moșia Corbeanca livrează meniuri complete, formate din aperitive, borș, feluri principale, garnituri și evident desert. Ori puteți alege coșul iepurașului, cu tot ce-ți trebuie pentru o masă de Paște perfectă.

Bucate pe roate

Livrează de Luni până miercuri, între 15-17 aprilie 2020, tot ce-ți dorești în materie culinară. Sincer să fiu, doar privind pozele și deja mi s-a făcut poftă. Nu te lăsa păcălit de prețurile mari! 54 de lei costă o oală de ciorbă, nu doar o porție, iar 1.2 kilograme de sarmale costă 86 de lei. Eu zic că în aceste vremuri în care oricum trebuie să comanzi ingredientele acasă, deci să mai plătești ceva în plus, cu o astfel de comandă ieși cel mai bine.

Evident, nu uităm de restaurantele de la care poți comanda mâncare. Dacă vrei să mergi pe tradițional îți pot recomanda Zexe, Mahala, Lacrimi și Sfinți, Hanul lui Manuc, Restaurant Noua și așa mai departe.

De unde cumperi mâncare gătită

Prima și cea mai simplă variantă este mâncarea gătită. Glovo, Uber Eats, Foodpanda, Takeaway funcționează fără probleme și au suficiente restaurante ca să poate susține cererea oricum mai mică. Lumea stă mai mult acasă și a început să și gătească mai mult, și să mănânce mai sănătos. Nu doar eu știu cum miroase pe scară atunci când cobor să duc gunoiul. Desigur, mai rar și fără să ating nimic.

Pizza poți să mânânci la orice oră, atât în București cât și în multe din orașele din țară, așadar, nu vei muri de foame niciodată. Nici la trei dimineața. E drept, atunci vine mai greu.

Sunt multe restaurante care oferă livrare mai ales în această perioadă. Știu, este un risc, însă toți promit că dezinfectează bucătăria odată la câteva ore. Sper să se țină de promisiune.

De unde cumperi alimente de bază

Orice nu este perisabil rapid poate fi comandat online, chiar dacă ajunge la tine după 3-4 zile. Eu am luat de exemplu făină, mălai, condimente, conserve, pateu, castraveți murați și tot ce poate fi transportat prin curier fără a fi nevoie de refrigerare de la Carrefour și Auchan. Site-urile lor funcționează, Carrefour momentan nu mai primește comenzi, dar nu cred că îți arde buza atât de mult după un borcan de castraveți murați încât să ieși din casă.

Mai greu e cu alimentele perisabile ca ouă, lactate, carne și alte derivații pe care le găsești la magazin. Realitatea este că nu suntem pregătiți să livrăm prin curier mâncare refrigerată, deși e aceeași procedură ca la mâncarea caldă. Cred că ai putea să vorbești cu un curier de la Glovo de exemplu să îți ridice o comandă de la un magazin care ți-o pregătește.

Verdețuri, fructe, legume proaspete sunt în aceeași situație. Nu am găsit un magazin care să poată și livra comanda mea cu care stau în coș de câteva zile. Ba chiar o săptămână. Îi înțeleg și pe ei, fac tot ce pot, deși acum e momentul să extindă operațiunea și să crească la un nivel greu de ajuns din urmă.

De unde cumperi alcool

E hai, nu îmi spune că nu îți mai pui un pahar de vin sau de whisky seara, la film. VinMagazin.ro, FineStore, Vinexpert sunt doar trei dintre magazinele care livrează repede și au un stoc impresionant de vin-uri și alte spirtoase pe care nu le vei găsi oricum în magazinele retail. E timpul să îți mai diversific puțin paleta de gusturi în materie de băutură dacă tot nu trebuie să ieși din casă.