București – Sf. Gheorghe cu Tesla – Vlog

Când vine vorba despre kurtoskalacs, toată lumea îi recomandă pe cei din Sfantu Gheorghe, așa că l-am luat pe Vlad Ilovan alături de mine și am plecat sa îi tastăm pe propriile papile gustative și să vedem dacă sunt la fel de buni pe cât se spune.

La ora 9 am plecat din curtea Cavaleria Hub cu o mașină electrică, mai exact o Tesla model 3 Standard Range + cu plinul făcut (aproximativ 410 km autonomie) și, dat fiind contextul, am reușit să testăm cum se comportă o astfel de mașină pe cele mai întâlnite categorii de drum: pe DN, în oraș și pe autostradă.

În prima parte am mers pe DN. Aici mașina s-a comportat foarte bine, atât din punct de vedere al condusului, cât și din punct de vedere al autonomiei. Am încercat, pe cât posibil, să păstrez viteza cât se poate de constanta, reușind astfel să cresc autonomia aproximată de mașină cu care voi ajunge la destinație de la 41% la 48%. Mergând spre Brașov, era imposibil să nu prindem ambuteiaj. În acel moment mă gândeam la economia pe care o făceam prin simplul fapt ca nu aveam motorul pornit mereu doar pentru a înainta câte 2-3 metri ci acesta primea curent strict în momentul în care ne deplasam.

În Brașov, mașina s-a comportat cel puțin la fel de bine. În oraș, mașinile electrice se simt cel mai bine, tocmai pentru că viteza de deplasare nu este una ridicată, deci mașina nu depune efort în plus pentru a străpunge aerul, iar stațiile de încărcare sunt peste tot, înlăturând astfel și frica oamenilor de a rămâne fără baterie în mijlocul drumului. Ajunși la Sfantu Gheorghe, am comparat kurtosul din 2 locații foarte recomandate. Trebuie să vezi clipul pentru a afla cum au fost colacii. Înainte să ne întoarcem la hub am încărcat mașina la unul din chargerele din oraș. Aici am petrecut aproximativ 35-40 de minute și am încărcat cu 45kwh. În drumul de întoarcere am testat mașina pe autostradă.

Aici, chiar dacă viteza este considerabil mai mare, autonomia ei rămâne reală cât timp viteza de deplasare nu o depășește pe cea legală, însă odată cu creșterea vitezei, autonomia mașini scade considerabil. Ziua s-a terminat înapoi de unde am plecat, unde am tras niște concluzii foarte interesante. Vezi clipul de mai jos pentru pachetul complet.