Cum m-aș trata pe mine dacă aș fi bărbat

Dumnezeu m-a făcut femeie. Înaltă, slabă, frumuşică pentru unii, pentru alții nu, cu ochii mari şi, în ciuda aparenţelor, modestă. Îmi place să fiu femeie, dar dacă peste noapte m-aş trezi într-un univers paralel în care aş fi bărbat, cu siguranţă aş şti ce să fac pentru a cuceri o femeie. Hai să dăm o situaţie mai concretă. Eu, bărbatul din universul ăsta paralel, aş vrea să mă cuceresc pe mine, femeia din universul în care trăiesc astăzi.

Mai întâi, m-aş asigura că gramatica mea arată cel puţin la fel de bine ca pătrăţelele de pe abdomen. Aş şti sigur că această domnişoară, înaltă şi slabă, are o slăbiciune pentru folosirea corectă a limbii materne şi sigur ar fi încântată să vadă că „să fii iubit” e mai bine decât „să fi iubit”.

Apoi, după ce sunt sigur că gramatica mea e la fel de tare ca bicepşii, înainte să o abordez şi să-i propun vreo întâlnire care să înceapă cu o serenadă, să continue cu petale de trandafiri împrăştiate prin tot Centrul Vechi iar la sfârşit să îi citesc o poezie pe care am compus-o special pentru ea… m-aş gândi de două ori la ce îi place! Pentru că altfel le va considera greţoase, iar data viitoare îşi va dori să „guste” altceva. Aş începe cu o glumă. Ba chiar aş fi puţin arogant, fără să fiu îngâmfat, aş condimenta discuţiile cu puţin sarcasm şi un strop de ironie, însă aş şti să discut şi despre lucruri serioase. Foarte serioase. Pe toate astea le-aş folosi în cantităţi moderate pentru că altfel… ce e mult strică.

Aş mai păstra și puţin mister, pe ici pe colo. Asta nu înseamnă că nu i-aş spune că aseară am fost la bere cu băieţii şi nu în club cu fetele, cum probabil ea ar crede. Prin urmare, aş lăsa-o să ajungă mai greu în dedesubturile fiinţei mele ca să vadă cu nu totul se obține ușor.

Apoi, dacă totul ar decurge bine, aş şti să o respect, indiferent de situaţie şi aş şti să îi cer aceleaşi lucruri în schimb. Numai așa mi-aș da seama că femeia asta e conştientă că nu îmi este superioară şi că eu nu îi sunt superior.

Și DA… aş şti că nu ar accepta să cer mai puţin decât merit şi decât ofer.