5 pantofi sport pe care trebuie să îi ai

Ultimii doi ani au demonstrat că industria pantofilor sport este plină de surprize. Nu este greu de observat acest lucru odată cu adoptarea look-urilor cât mai relaxate. Astfel, pantofii sport, au început să devină o alternativă de luat în seamă la pantofii clasici. Cu design-uri din ce în ce mai îndrăznețe, ediții limitate și colaborări cu vedete de talie internațională, marii producători de pantofi sport ne-au convins că 2016 este anul în care ne putem aștepta la orice.

Sincer să fiu abia așteptam să pot purta din nou pantofi sport și să fiu la modă în același timp. Prin urmare, în continuare vom vorbi despre cinci perechi de pantofi sport care vor acoperi toate nevoile tale.

1. Pantoful de tenis alb

Simplu, minimalist și fără frică de a deveni demodat odată cu trecerea trendului, pantoful de tenis alb este piesa care nu ar trebui să îți lipsească. Chiar deloc. A fost adus pe piață la începutul secolului XX în forma clasicului Chuck Taylor. Pantofii sport albi nu au cunoscut popularitatea până în 1965 când modelul Stan Smith de la Adidas a fost purtat de tenismenul Robert Haillet.

De atunci și până acum această siluetă a pantofului, Stan Smith, a devenit una de referință. Îi poți purta la un look relaxat cu jeanși și tricou. Personal îmi place să îi port când este cald afară cu pantaloni chinos de culori pastelate, precum roz, mov sau chiar galben. Dacă ești curajos îi porți purta și la un costum de vară nestructurat.

Fii sigur că folosești protecție pentru piele și că îi ții curați. Pantofii sport își pierd frumusețea când sunt acoperiți de noroi. Sunt de luat în seamă și modelul Superstar de la Adidas, acesta fiind anul în care vânzările lor au crescut, lucru ușor de observat pe stradă.

Alegerea mea: Adidas Stan Smith All White

adf

2. Pantoful sport negru

La fel de versatili precum pantofii sport albi, cei negri vin cu mai multe avantaje. De exemplu, nu trebuie să îi speli după fiecare purtare. Dacă ești bărbat, știi ce zic.

Încă un avantaj este faptul că sunt suficient de discreți încât să îi poți purta la birou dacă alegi o pereche de pantofi sport simpli din piele. Ferește-te de neopren și material textil când vine vorba de un look elevat.

Alegerea mea: SAINT LAURENT Court Classic Leather Sneaker

684790_mrp_fr_l

3. Pantoful sport de baschet

Făcuți ca să reziste la șocurile celor mai înalți oameni din lume, pantofii sport de baschet pot fi purtați chiar dacă nu ai de gând să îl întreci pe Michael Jordan la baschet. Dacă Adidas cu modelul Stan Smith este modelul de referință pentru pantofii sport de tenis, în acest caz putem vorbi de Nike și modelele Air Force One și Dunk. Dacă îți dorești și mai multă calitate poți opta către branduri precum Valentino sau Lanvin.

Alegerea mea: Valentino Rock Be Camouflage Sneaker

503987346_2_shoefrontqtr

4.Pantoful sport de alergare

Putem spune că 2016 este anul în care se schimbă macazurile. Ușori și confortabili, pantofii de alergare pun performanța pe primul loc. Tot timpul suntem pe fugă și de aceea o încălțăminte confortabilă se mulează perfect stilului de viață activ. Dar în ultimul timp marile branduri ne-au arătat că nu este vorba numai despre funcționabilitate ci și despre design. De aceea în ultimul timp am fost surprinși cu noi modele de pantofi sport de alergat care arată extrem de bine, ca de stradă. Îi poți purta cu pantaloni scurți dar și cu jeanși, sau chinos decupați deasupra gleznei.

Alegerea mea:  NIKE ROSHE DAYBREAK

23-04-2016_nike_roshedaybreaknm_tuscanrustdarkobsidian_eh_2_1

5.Espadrile de skating

Apărute prin anii ’60, espadrilele de skating sunt probabil cele mai comode încălțări. Prin construcția ușoară, materialele folosite și talpa subțire, acestea merită un loc în orice garderobă. Cel mai popoular model este cel de la Vans care a fost lansat în anul 1966 și până astăzi nu s-a schimbat deloc.

Poți purta acest tip de pantof sport la pantaloni scurți, jeanși rupți sau pantaloni lejeri. Alege o pereche din pânză crem, negru sau gri pentru o versatilitate crescută. Dar, dacă vrei să ridici miza poți opta pentru espadrilele din piele întoarsă de la Common Projects sau Oliver Spencer.

Alegerea mea: VALENTINO Leather Espadrilles

651955_mrp_e2_l