Ținute de vară pentru o vreme capricioasă

Processed with VSCO with c4 preset

Nu știu voi, dar eu a tribuit să-mi regândesc majoritatea ținutelor de vară, dată fiind vremea asta capricioasă. Planurile mele de a purta cămăși colorate, pantaloni de in și încălțăminte cât mai lejeră s-au cam spulberat. Totuși, după câteva zile în care m-am încăpățânat să înfrunt vremea asta capricioasă și să mă îmbrac așa cum vreau eu, mi-am dat seama că pot și altfel.

Bun. Acum hai să-ți povestesc cum m-am decis eu să păcălesc diferențele de temperatură fără să mă simt incomod. 

Bluze

Ținute de vară

Dacă te-ai fi uitat acum un an la mine în dulap, ai fi găsit maxim două-trei bluze rătăcite pe care oricum le purtam foarte rar. Însă, de ceva timp îmi place să port o bluză nu foarte groasă, cât să mă sint confortabil când este ceva mai răcoare, dar totodată să îmi și placă. Fie că este vorba de bluze mai largi, pe care le port cu tricou ori cu cămașă, fie că este vorba despre cele slim în care mă simt cel mai comod.

Sunt o idee bună, mai ales în zilele capricioase, plus că poți migra cu ușurință spre un look casual, odată ce o asociezi cu o cămașă și pantofi. De asemenea, dacă vrei să fii chiar mai relaxat și să obții o ținută mai sport, poți apela la hanorace, adică la bluzele cu fermoar. 

Jachete

Ai la dispoziție o mulțime de opțiuni când vine vorba de materiale, culori și texturi. Poți alege fie o jachetă din denim, piele sau bumbac. Cele din denim, fie că vorbim despre modele clasice, colorate ori cu cine știe ce modele, poți obține un look fresh, cu influențe casual. Este adevărat, nu sunt o idee bună pentru serile foarte friguroase, dar asociate cu bluze sau mai multe straturi, o astfel de jachetă vine să completeze perfect ținuta.

Dacă preferi ținutele ceva mai elegante, poți alege jachetele din piele, ori piele întoarsă. Le poți asocia fie cu o cămașă, un tricou din bumbac structurat, fie cu un cardigan cu cămașă. În plus, nimic nu se compară cu mirosul plăcut de piele naturală. 

Pelerine de ploaie

Acestea nu trebuie să fie doar un accesoriu pe care să-l folosești la nevoie și de care să vrei să scapi cât mai repede. Există soluții care pot fi integrate excelent în ținute casual și pe care vei vrea să le porți mereu. Fie că vorbim de cele fără fermoar și care acoperă întreaga parte superioară, fie că vorbim de cele de tip parka, pentru fiecare există o mulțime de combinații interesante.

Încălțăminte

Ce să fac eu cu toate perechile de pantofi sport din plasă? M-am încăpățânat de câteva ori să îi port, dar mi-am dat seamă că nu-i în avantajul meu din nici un punct de vedere. Pe lângă faptul că trebuie să fac slalom printre bălți ca să nu mă ud, inevitabil îi murdăresc și îi stric. Așa că, botine, pantofi din piele și sneakerși înalți for the win. De aceea eu m-am întors temperoar la pasiunea mea pe timp de toamă, adică botinele Chelsea. Foarte potrivite pentru ținutele de stradă, dar și pentru evenimente ceva mai pretențioase, cele negre ori camel pot fi asociate foarte ușor. Să mai spun ceva legat de faptul că le încalți și le descalți foarte ușor? În plus, dacă alegi să investești într-o pereche de calitate sunt și foarte comode și rezistente.